MónTerrassa
Terrassa compta amb un nou servei d’atenció a les víctimes de racisme
  • CA

Aquest dimarts s’ha posat en marxa el Servei d’Atenció i Denúncia per a víctimes de racisme (SAiD) a Terrassa. Es tracta d’un servei gratuït ofert per SOS Racisme que atén persones i col·lectius que han estat víctimes d’agressions o discriminacions racistes on un grup d’especialistes estudia cada cas de manera personalitzada i decideix amb la persona o persones afectades la millor via per solucionar-lo. L’objectiu final del SAiD és restituir els drets de la persona, però de vegades un cas individual pot esdevenir un procés de canvi social.

Què fa el SAiD?

-Assessora les víctimes o testimonis de situacions de racisme.

-Intervé per diferents vies, com la mediació o la via administrativa, i ofereix representació legal gratuïta en la denúncia penal dels delictes d’odi.

-Facilita suport psicològic a les persones que han patit agressions o discriminacions racistes.

-Atén i informa persones o col·lectius que desitgin informar-se sobre quins són els seus drets.

-Denuncia públicament el racisme per fer incidència social.

-Vetlla per la prevenció racisme.

El servei és obert a totes aquelles persones o col·lectius que hagin estat víctimes o testimonis d’agressions o discriminacions racistes. Qualsevol acte que vulneri els drets i la dignitat d’una persona pel seu color de pell, origen o creences. Alguns exemples són insults o violència física en àmbits quotidians (feina, espais públics, etc.) o tracte desigual per part d’administracions o serveis privats.

El servei s’ofereix el primer dimarts laborable de cada mes de 10 a 14h i de 15:30 a 18:30h amb cita prèvia, a l’Edifici Glòries, carretera de Montcada, 596.

Per demanar informació i concertar cita prèvia es pot fer:

  • Presencialment a les oficines d’Atenció al ciutadà
  • Internet (Seu electrònica)
  • Correu electrònic a: [email protected]
  • Telefòn: 93 412 60 12
  • WhatsApp. 652873406

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa