MónTerrassa
Terrassa commemora el mes de la Pau a les biblioteques
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa, a través de la regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional i de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa, commemoren per quart any consecutiu el Mes de la Pau. Les activitats tenen com a fil conductor el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, que se celebra el dia 30 de gener, coincidint amb l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi. D’aquesta manera, es recordarà la seva tasca en pro del pacifisme i es posarà en valor l’educació per la pau, la solidaritat i el respecte als drets humans. Durant tot el Mes de la Pau es realitzaran activitats adreçades principalment al públic infantil.

La Xarxa de Biblioteques Associades a la UNESCO impulsa un seguit d’exposicions bibliogràfiques, tallers i hores del conte per fomentar la cultura de la pau entre els infants. També s’instal·larà l’exposició Convenció sobre els drets dels infants, a càrrec d’UNICEF, a la Biblioteca del Districte 2. A més, el contacontes Santi Rovira recorrerà totes les biblioteques municipals per convidar els més menuts a somiar amb un món millor. El cicle es complementarà amb una mostra de llibres sobre la temàtica de la Pau.

Per al públic adult, la principal proposta és la projecció del documental Mujeres al frente, la ley de las más nobles, documental dirigit i produït per la periodista espanyola Lula Gómez, sota l’auspici de l’agència de les Nacions Unides per a la igualtat de gènere i l’empoderament de les dones ONU Dones i amb el suport de l’ONG Oxfam Intermón. La projecció tindrà lloc el dilluns 20 de febrer, a les 16.30 h, al Cinema Catalunya, emmarcada dins de la programació del cinefòrum que organitza el Servei de Polítiques de Gènere de l’Ajuntament. Aquest film també es projectarà en horari matinal, en una sessió especial per als centres d’ensenyament secundari de la ciutat. Les dues sessions comptaran amb la presència de la directora, la periodista Lula Gómez, qui dinamitzarà el col·loqui posterior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa