Terrassa celebrarà un any més el Dia de l’Orgull LGBTIQ+, el 28 de juny, amb diferents propostes culturals que volen commemorar l’alliberament gai, lèsbic, bisexual, transsexual, intersexual i queer. L’Ajuntament organitzarà dues activitats culturals, una exposició col·lectiva i una xerrada. La regidora del servei d’LGTBI+, Jennifer Ramírez, exposa que “diades commemoratives com la del 28 de juny posicionen Terrassa com a ciutat referent en polítiques i visibilització del col·lectiu LGBTI+”.
Per una banda, del dissabte 25 de juny al dilluns 4 de juliol es podrà veure de forma gratuïta a la Casa Museu Alegre de Sagrera (carrer de la Font Vella, 29) l’exposició col·lectiva ‘L’orgull entra a casa’. La mostra, a càrrec dels artistes Momo, Dani Torrent i Randomagus, serà de pintures, collage i gravats que giren entorn a la realitat LGTBI i el cos masculí.
Per altra banda, el proper dimarts 28, a les 19h, la mateixa Casa Museu Alegre de Sagrera acollirà la xerrada, adreçada a tots els públics, ‘Ismael Smith nude and naked. La perspectiva LGBTIQ+’, a càrrec de Txema Romero.
A més, al llarg del dia el servei de Joventut instal·larà una carpa informativa amb material especialitzat sobre la commemoració del dia a la plaça de les Teixidores i hissarà la bandera irisada al balcó de l’Ajuntament.
‘Sedimentos’: La història de sis dones trans
El Servei LGTBI+ de l’Ajuntament ha iniciat la commemoració d’aquesta efemèride amb la projecció de ‘Sedimentos’, avui dimarts al Cinema Catalunya. El film explica la història de sis dones trans que viatgen a un petit poble lleonès on exploraran insòlits paisatges, així com els secrets de la seva pròpia personalitat. La projecció està emmarcada en el programa de Cinefòrum per la Igualtat que organitza anualment l’Ajuntament i, alhora, també forma part de la programació de la 27a Mostra de Cinema LGTBI de Barcelona, Fire!.
El Servei d’Atenció DESIG ajuda a les persones que pateixen discriminació
Per la regidora, el treball per mantenir Terrassa com a referent en aquestes polítiques “és constant i va molt més enllà de commemorar certes diades, com per exemple oferir un servei d’atenció de proximitat adreçat a les persones que pateixen discriminació o violència per identitat o expressió de gènere o orientació sexual“. En aquest sentit, recorda que el Servei d’Atenció a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere (SAI DASIG) ofereix atenció a les persones empadronades a Terrassa, Castellbisbal, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.