MónTerrassa
Terrassa commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida
  • CA

Terrassa commemora amb diversos actes el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, que es commemora l‘1 de desembre des de fa 31 anys. Enguany, a més, se celebra el 25è aniversari de la Comissió de la Sida de Terrassa, formada per l’Ajuntament de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa i MútuaTerrassa, amb la col·laboració de les associacions Actuavallès, AIDE, ALBA i LGTB de Terrassa.

Per commemorar aquestes dues efemèrides s’han organitzat diverses activitats de conscienciació i prevenció per eradicar aquesta malaltia, posant l’accent en l’estigma i la discriminació que poden arribar a patir les persones afectades. El proper dilluns 2 de desembre a les 18h, la Sala Cúpula del Teatre Principal acollirà un acte de reconeixement als professionals que han format part de la Comissió de la Sida de Terrassa i que durant 25 anys han estat treballant per la prevenció del VIH en l’àmbit comunitari i educatiu. L’acte el presidirà l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; i hi participaran la regidora de Salut, Mònica Polo; el director del programa de prevenció, control i atenció al VIH, les ITS i les hepatitis víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Joan Colom; i Pere Morales, infermer del CAP Nord de Terrassa. Tot seguit, cap a les 19 h, una batucada al Raval de Montserrat, a càrrec dels Diables de Sant Pere Nord, i es llegirà un manifest, sota el lema “Ni estigma, ni discriminació”, en nom de la Comissió de la Sida de Terrassa.

Diumenge, 1 de desembre, es celebrarà el «Petit dia mundial de la Sida» de 10 a 14 h al Raval de Montserrat. Durant tot el matí hi haurà activitats adreçades als més petits, com xocolatada o conta contes, així com un estand informatiu amb material de difusió i sensibilització. Aquesta jornada matinal anirà a càrrec de les entitats Actuavallès, Aide i LGTB Terrassa, amb el suport de l’Ajuntament. Per acabar el dia, s’il·luminarà la façana de l’Ajuntament de color vermell. Durant tot el dia onejarà una bandera blanca amb un llaç vermell, al Raval.

D’altra banda, durant tota la setmana s’han programat diferents activitats, d’entre les quals destaca la prova ràpida del VIH, gratuïta i confidencial, al CAP Nord i a la seu de l’Associació Alba, així com la instal·lació de diferents punts informatius amb repartiment de preservatius als Centres d’Atenció Primària, Instituts d’Educació Secundària, biblioteques municipals, Casa Baumann, centres cívics, mercats municipals, i a les seus de les associacions ALBA, AIDE i LGTB Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa