MónTerrassa
Terrassa combat els rumors i prejudicis socials fent visible la seva diversitat
  • CA
Facilitadors de la Convivència, una iniciativa de l’Ajuntament de Terrassa | A.T.

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Ciutadania, impulsarà a partir del setembre una nova edició del programa Persones Facilitadores de la Convivència, arran l’èxit de la primera. Aquest projecte reuneix terrassencs i terrassenques de diferents orígens i sensibilitats culturals que desenvolupen de manera voluntària diferents accions per facilitar l’encaix social de les persones nouvingudes i millorar la convivència a la ciutat.

Durant el primer any de la iniciativa hi han participat cinquanta persones (21 homes i 29 dones) de diferents edats (des de 19 fins a 80 anys) i de nou nacionalitats (Brasil, El Salvador, Espanya, Hondures, Marroc, Paraguai, Senegal, Veneçuela i Mèxic). Aquesta diversitat, explica el govern municipal, és una de les fortaleses del projecte, perquè suposa una experiència intercultural molt enriquidora que contribueix a la visibilització en positiu de la diversitat com un tret característic de la nostra ciutat.

La regidora de Ciutadania, Meritxell Lluís, s’ha mostrat molt satisfeta pels resultats de la primera temporada d’aquest programa, que ha qualificat d’excel·lent, i ha recordat que “la responsabilitat de l’Ajuntament és promoure la interculturalitat, i per això el Govern municipal aposta per crear espais on persones de diferents orígens i sensibilitats culturals puguin dialogar i sumar esforços per objectius comuns”. La regidora ha afegit que “Els objectius principals de projectes com aquest són trencar murs socials i desmuntar prejudicis que dificulten la bona convivència, fomentar el sentiment de pertinença i visibilitzar la diversitat, que sempre ha estat una de les riqueses de Terrassa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa