Terrassa participarà en la celebració de la 6a edició de la Setmana del Turisme Industrial amb diferents activitats, que començarà el divendres 22 d’octubre i s’allargarà fins al 31 d’octubre. Impulsada per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, aquesta 6a edició posa special atenció en les noves formes de fer turisme, en la sostenibilitat i l’era postcovid-19.

Sota el lema “Com es fan les coses”, els diferents municipis que conformen la XATIC conviden a conèixer i endinsar-se en el seu passat industrial organitzant diverses activitats: museus, antigues fàbriques, colònies tèxtils o centres d’interpretació programen jornades amb visites guiades, portes obertes o tallers amb l’objectiu que el públic descobreixi de primera mà com es fan les coses que han format part de la nostra història.

Una de les activitats destacades de la setmana és el Bus a Cegues. Es tracta d’un recorregut sorpresa amb activitats per diverses localitats i equipaments associats a la xarxa. Enguany s’ofereixen sis rutes diferents que tindran lloc el dia 23 d’octubre i els dies 30 i 31 d’octubre, i l’únic que saben les persones participants abans de l’activitat és el nom de la ruta, l’hora de sortida i la d’arribada. Terrassa ha estat una de les ciutats escollides des de les quals s’inicien dues de les rutes, «Va de Colònia» i «Al sud arquitectura, arròs, xocolata i tren».

La programació a Terrassa s’iniciarà el divendres 22 d’octubre amb la projecció del documental «Bienviajados», realitzat per Sergio Otegui, productor audiovisual i autor del blog de viatges Nada Incluido, i el reporter i creador de continguts del blog The Traveler Project, Alberto Menéndez. Desprès de la projecció es durà a terme una taula rodona que girarà entorn a les futures formes de viatjar i analitzarà propostes sostenibles del turisme postcovid-19. L’activitat serà presencial al mNACTEC o per streaming en aquest enllaç.

Una altra activitat és la visita teatralitzada “1909. Un passeig per la fàbrica”, el dia 24 d’octubre al mNACTEC, on de la mà de personatges del món industrial es podrà descobrir com funcionava una fàbrica tèxtil de principis del segle XX i el procés de producció de la llana. L’aforament és limitat i cal fer reserva prèvia a través d’aquest enllaç.

D’altra banda, i cada dia, de dilluns a diumenge, a les 12:00h s’ofereix la visita guiada a la Masia Freixa «La joia modernista de Terrassa», un recorregut per aquest singular edifici per conèixer els seus orígens, la seva evolució històrica o la seva arquitectura.

Disposeu de més informació sobre totes les activitats de la Setmana del Turisme Industrial a Terrassa en aquest enllaç.

Nou comentari