MónTerrassa
Terrassa recorda l’atac bandoler a la Masia de Can Boada
  • CA

Terrassa ha recordat l’atac Bandoler del Perot Rocaguinarda el dia 2 de desembre de 1609 a la Masia de Can Boada aquest passat dissabte 27 de novembre amb un acte amb dracs, trabucs i festa. En l’acte hi van participar el Drac i les Bruixes de Can Boada, la Cuca i el Drac Infantil de Terrassa i l’Agrupació Folklòrica Amunt i Crits, segons informa Bandolers de Terrassa, per tal de recordar quan el bandoler Rocaguinarda i la seva quadrilla, el 2 de desembre 1609, van assaltar la masia de Can Boada, on va morir Montserrat Alavedra, pagès de Rellinars.

Acte de record a l’atac bandoler de Can Boada del Pi | Bandolers de Terrassa

L’acte s’ha dut a terme a la Masia de Can Boada del Pi, on el drac, els trabucaires i l’agrupació folklòrica han dut a terme diferents actuacions al llarg de la cercavila per la zona. Al finalitzar, s’han explicat històries de les aventures dels bandolers per la ciutat de Terrassa, com la de Perot Rocaguinarda. Ignacio Gutiérrez, de l’Associació Veïnal, de recitat una poesía de Cervantes relacionada amb el bandoler, i ha demanat compromís a l’Ajuntament de la ciutat i als veïns i veïnes del barri per millorar l’estat del barri, així com la necessitat de rehabilitar i recuperar la Masia.

Acte de record a l’atac bandoler de Can Boada del Pi | Bandolers de Terrassa

Perot Rocaguinarda, també conegut com Perot el Lladre, va ser un bandoler conegut arreu del Països Catalans, i és considerat com un dels grans bandolers populars europeus. Universalment, és un dels bandolers més reconeguts gràcies a Miguel de Cervantes, que el va incloure en un capítol de Don Quijote de la Mancha, segons afirma l’autor Joaquim Verdaguer en el seu blog: “El llibre era tot ficció, però Rocaguinarda era realitat. En la segona part del llibre, en el capítol LX en què es parla “De lo que sucedió a Don Quijote yendo a Barcelona“, Cervantes descriu fets reals, mentre que la resta de la seva obra és pura ficció. El Quixot anant de l’Aragó en direcció a Barcelona topà amb la partida de Roque Guinart. El van fer presoner durant tres dies”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa