MónTerrassa
Terrassa es prepara per fer front a les nevades
  • CA

Terrassa suma aquesta setmana una nova pala llevaneus hidràulica i un dipòsit de sal per poder retirar la neu dels carrers de la ciutat en cas de nevada al seu dispositiu per fer front a episodis de glaçades i nevades. La nova pala llevaneus és desmuntable i es pot acoblar al vehicle 4×4 de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF), el que permetrà reforçar les actuacions de neteja viària. D’altra banda, el dipòsit de sal, que té una capacitat de 200 a 310 litres, també pot adaptar-se al mateix vehicle, permetent una major cobertura de tots els carrers, per a minimitzar els efectes de les glaçades.

El cost d’aquesta inversió ha estat de 12.515,39 euros, dels quals 10.000 euros han estat subvencionats per la Diputació de Barcelona. El regidor de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Xavier F. Rivero, i el regidor de Manteniment Urbà, Parcs i Obres Públiques, Raúl Ibáñez, han visitat aquest matí la nova maquinària, juntament amb el coordinador de Voluntaris Forestals, Xavier Corominas, què fan tasques de suport als serveis d’emergència en cas de nevades i glaçades. Ibáñez ha recordat que «l’adquisició d’aquesta pala i del dipòsit de sal ens permetrà millorar aquest servei arreu del terme municipal. Se sumen a la pala llevaneus amb escampador de sal, les tres pales excavadores de suport i els set camions per a subministrar material que ja disposàvem a l’Ajuntament per combatre els episodis de nevades i gelades». Per la seva banda, Rivero considera aquesta adquisició com «un pas més en l’actualització i modernització de les eines que necessita una ciutat com la nostra per estar preparats en cas d’emergències».

El dispositiu, a punt
L’Ajuntament de Terrassa compta amb un dispositiu per a fer front a possibles nevades i glaçades i les seves conseqüències en les activitats quotidianes dels ciutadans davant un eventual descens de les temperatures. La mobilitat és una de les dimensions de la vida de la ciutadania que més es pot veure afectada davant

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan Ramón a desembre 23, 2021 | 22:33
    Joan Ramón desembre 23, 2021 | 22:33
    12.500€ per una pala llevaneus... Algú s'ha emportat una bona comissió!
  2. Icona del comentari de: Sergio a desembre 25, 2021 | 10:00
    Sergio desembre 25, 2021 | 10:00
    Siiii, es muy importante debido a que nieva cada 5 días y la ciudad se colapsa. (Es un sarcasmo) que manera de robar y tirar el dinero, que asco de politicuchos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa