Terrassa ha commemorat aquest dimecres, 6 d’octubre, el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, en un acte organitzat conjuntament per l’Ajuntament i l’entitat Prodis. Ha estat la presidenta de l’entitat terrassenca, Maise Balcells, qui ha estat l’encarregada de donar la benviguda als assistents, congregats al Raval de Montserrat, i introduir un breu audiovisual elaborat per Prodis a l’entorn de la campanya “168h”, que promou la Federació ASPACE. El títol fa referència a les hores que té una setmana i simbolitza les necessitats “de les persones amb pluridiscapacitat, que necessiten de suport continuat per poder exercir els seus drets i tenir una bona qualitat de vida”.

L’acte ha comptat amb la participació del pare i la mare de l’Aida, una persona usuària del Centre de Paràlisi Cerebral de Prodis, que han llegit el manifest. També ha interveingut la seva germana., i fins i tot, gràcies a l’ajuda d’un comunicador, la mateixa Aida ha pogut llegir una petita part del text. La regidora d’Accessibilitat i Capacitats Diverses, Mónica Polo, ha estat l’encarregada de cloure l’acte.

El punt i final a la commemoració l’ha posat al façana de l’Ajuntament que s’ha il·luminat amb els colors blau i taronja, els mateixos colors que s’han pogut veure aquesta nit al Monument a la Dona Treballadora de Terrassa.

Acte pel Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral | Rafel Casanova BCF

La paràlisi cerebral és una patologia provocada per una lesió cerebral permanent, ja sigui abans, durant o després del naixement. Les persones que la pateixen no poden controlar, de manera total o parcial, els seus moviments. L’afectació pot ser a tot el cos, però pot tenir diferents manifestacions. Tenir dificultats per parlar, caminar o per utilitzar les mans, o ser incapaç d’asseure’s sense suport, són les més habituals. Els experts diuen però que no existeixen dues persones amb una paràlisi cerebral igual.

Acte pel Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral | Rafel Casanova BCF

Nou comentari