MónTerrassa
A Terrassa passem del fred d’hivern a la calor de l’estiu

A Terrassa, i a la comarca del Vallès Occidental, passem del fred d’hivern a la calor de l’estiu en pics dies. La setmana passada va fer un fred que pelava. Vam haver de treure la roba d’abric de l’armari, que ja havíem endreçat perquè havia arribat la primavera. I vam haver d’engegar a casa la calefacció i les estufes una altra vegada.

Els primers dies d’abril del 2022 han estat plenament hivernals a Catalunya com a conseqüència de l’arribada d’una massa d’aire excepcionalment fred per l’època. Entre el divendres 1 i el dissabte 2 d’abril el vent del nord va bufar amb força als indrets típicament més ventosos del país i la baixada de temperatura es va deixar sentir sobretot a les àrees de muntanya, amb nevades especialment al vessant nord del Pirineu. El diumenge 3 el vent ja havia perdut força i les glaçades es van generalitzar de matinada, llevat del litoral, amb valors de -3 a -5 ºC a moltes comarques interiors. A banda, diumenge al matí va arribar a nevar de manera anecdòtica a comarques del litoral i prelitoral, i a Terrassa també, gairebé fins arran de mar, però sense agafar. Un anticicló a l’oest de les illes Britàniques i una àrea de baixes pressions entre el golf de Gènova i els Alps han impulsat el vent del nord que ha provocat l’arribada d’aire molt fred a Catalunya, d’origen àrtic.

Els dies vinents

I ara, les temperatures es disparen cap amunt, amb registres que, en el cas de les mínimes, s’acosten als de l’estiu. Si el cap de setmana a Terrassa vam tenir glaçades i algun menys 1, ara podem arribar als 24 o 25, i hauren de recórrer a la mànega curta per no passar calor. Tindrem núvols, especialment avui dimecres, però a partit de demà gaudirem d’un sol esplèndid a les nostre contrades. De pluja no se’n veu fins al diumenge 10, on les possibilitatssón altes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa