Les Tasques de desbrossat a la muntanya de Can Casanoves ja s’han posat en marxa. Seran més d’1,5 hectàrees de camps municipals que permetran l’arribada de 8 entitats i la consolidació de més de 150 horts urbans. Ho ha avançat a les xarxes socials Carles Caballero, regidor delegat d’urbanisme, medi ambient i energia de l’Ajuntament. El projecte s’encabeix en la Revolució Verda, un dels grans eixos del programa de govern de Tot per Terrassa i Esquerra Republicana. Les màquines ara preparen el terreny per a poder-hi fer els horts. Els treballs, amb un pressupost de 30.703,75 euros (amb
IVA) duraran uns dos mesos i els desenvolupa l’empresa Garden Egara S.L. S’instal·larà una xarxa de rec amb comptadors, un tancat per protegir l’espai de cultiu i també rètols informatius

La masia i els terrenys de Casanoves (també en nombrosos escrits Can Casanovas) se situen a 50 metres del quilòmetre 26 de la carretera BP-1503 (de Terrassa a Rubí, tot i que el nom oficial continua sent l’original, carretera de Gracia a Manresa), a sota del pont de l’autopista C-58 sobre la riera del Palau i a tocar del polígon de Can Parellada. Tanmateix, als horts s’hi accedirà des de la part sud del carrer de Colom.

Terrassa disposa d’una xarxa d’horts urbans instal·lats en solars  públics o privats dins la ciutat, que són comunitaris i que són gestionats per associacions veïnals, socials i ambientals dels diferents barris. L’Ajuntament facilita la cessió dels terrenys, situats a l’interior de la ciutat, a les entitats i/o col·lectius perquè desenvolupin el seu projecte durant un temps determinat.  

Actualment són 13 i gestionen els següents projectes:  Ciutat Sembrada (c/ Vinaròs, 5); Amb Arrels i El Boixac Associació (c/ Valls, 49); Amics dels horts urbans de Terrassa i l’Eina (c/ Zamora, 2); ANDA Terrassa (c/ Zamora, 2); AV La Cogullada (carrer de Palet i Barba, 177); Plantem-nos (c/ Montserrat, 151); AV Segle XX (c/ Valls, 38); AV La Cogullada (carrer de Guillem de Muntanyans, 111); Xarxa Solidaritat Popular (c/ Joaquim Vayreda / passeig del Vint-i-dos de Juliol); AV Can Tusell (carrer de Gregal, 1) i Creu Roja (c/ Font de la Noguera, 5 i 7).

El 2016 es van fer obres de rehabilitació de la masia, per reforçar l’estructura i la coberta de l’immoble, amb la finalitat de revertir el seu deteriorament. La major part dels treballs estaven orientats a aturar les filtracions d’aigua, que podien accelerar la degradació de la masia, i d’altra banda a millorar el seu tancament exterior per a garantir la seguretat.

Nou comentari