MónTerrassa
Terrassa, dels municipis amb l’habitatge més tens de l’Estat
  • CA

Terrassa és la segona ciutat de l’Estat espanyol amb l’habitatge més tens. Així ho exposa un rànquing elaborat per la taxadora d’Euroval que mostra els 25 municipis amb l’habitatge més tens, és a dir, aquells on la ràtio preu d’habitatge i la renda familiar és més desequilibrada. Terrassa ocupa el segon lloc en aquest llistat, només superada per l’Hospitalet del Llobregat, i seguida per Madrid.

Segons Euroval, entre 2015 i 2021 els preus de l’habitatge de la nostra ciutat han crescut 2,71 vegades més que la renda familiar disponible en aquests set anys d’anàlisi. L’Hospitalet de Llobregat encapçala el podi amb un increment de 3,54 vegades més. La ciutat de Madrid pren el tercer lloc del llistant acostant-se a la ciutat egarenca amb un creixement de 2,63 vegades més, bastant similar a Terrassa. El quart i el cinquè lloc l’ocupen Barcelona i Palma de Mallorca.

Per realitzar l’anàlisi, per una banda Euroval només ha considerat el període 2015-2019 per la renda familiar ja que expliquen que les dades definitives es publiquen amb dos anys més tard, i per l’altra costat, ha agafat de referència l’evolució del preu de l’habitatge en aquests municipis en el període 2015-2021.

En un primer lloc, Idealista aclareix que l’estudi d’Euroval destaca aquells mercats que van registrar un número elevat de compravendes d’habitatges al llarg d’aquell període. Finalment, es va calcular la ràtio per veure en quins d’aquests municipis la diferència entre l’increment percentual del preu mitjà de l’habitatge i el increment de la renda familiar era més elevat. La taxadora destaca que la ràtio entre variació de preus residencials i renda familiar en un municipi, en cas de ser major la unitat, indica que la capacitat de compra de les famílies disminueix. Només en el cas que la ràtio sigui menor que 1, la capacitat de compra de les famílies augmentaria.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cesc L. a abril 14, 2022 | 09:19
    Cesc L. abril 14, 2022 | 09:19
    "Es el mercado, amigo", deia aquell gili de Bankia. Si Barcelona és massa cara, a la gent no li queda gaire més alternativa que marxar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa