Terrassa fomenta l’emprenedoria en l’àmbit de les cures i l’atenció a les persones gràcies a un projecte desenvolupat per l’Ajuntament. Per saber-ne més cliqueu aquí. El nom és “Emprèn amb cura. Programa de foment de l’emprenedoria en l’àmbit de les cures i l’atenció a les persones”. És gratuït i cal apuntar.se ràpid perquè les places són limitades. Es realitzarà entre els dies 14 i 28 d’octubre, consta de 10 hores de formació estructurades en 5 blocs temàtics que tracten qüestions com l’autoocupació col·lectiva, la proposta de valor i els models de negoci al sector de les cures, així com els conceptes imprescindibles en màrqueting i comunicació per als serveis de cures. Posteriorment, es facilitarà l’acompanyament i assessorament a les persones participants per part del personal tècnic.

Va adreçat a aquelles persones amb experiència laboral i/o formació específica en el sector de les cures que, o bé estan treballant per compte aliè i es plantegen impulsar el seu propi projecte, o que s’han format en aquest sector i volen iniciar-s’hi professionalment, ja sigui emprenent un projecte individual o col·lectiu.
L’objectiu és ajudara millorar les competències de les persones que volen emprendre en aquest sector, que inclou l’atenció i cura de les persones en tot el cicle de la vida (infants, adults i persones grans), així com de persones amb dependència per diferents factors o que requereixen cures per motius de salut.

Per al regidor d’Economia Social, Josep Forn, «un dels aprenentatges d’aquesta pandèmia ha estat que les vides de les persones i les cures son necessitats universals i han d’estar al centre de l’activitat econòmica i comunitària. Aquestes activitats estan realitzades majoritàriament per dones, i molts cops estan invisibilitzades i sense el valor i reconeixement necessari quan, d’altra banda, sense aquests serveis, com es va concloure al Ple de dones que es va fer al juliol, el món s’atura».

Nou comentari