MónTerrassa
Terrassa tindrà al carrer punts de recàrrega de pagament de cotxes elèctrics
  • CA

El Pla del Vehicle Elèctric de Terrassa contempla la instal·lació de punts de recàrrega a la via pública i en estacionaments públics per cotxes i motos. Els llocs exactes encara s’han de concretar, rebla el regidor delegat d’urbanisme, medi ambient i energia de l’Ajuntament, Carles Caballero. “Amb una taxa”. De la gestió del servei, tot apunta que se n’encarregaria Egarvia, “una empresa amb una llarga experiència i trajectòria”.

Punts de recàrrega de vehicles elèctrics | Circontrol
Punts de recàrrega de vehicles elèctrics | Circontrol

La proposta no contempla la gratuïtat, malgrat que l’objectiu és afavorir l’ús de vehicles menys contaminants que contribueixin a una millor qualitat de l’aire. “L’energia no es pot regalar”, argumenta el regidor. “Té un cost econòmic alt. I mediambiental. No volem gastar més energia de la necessària, vingui de combustibles fòssils o de renovables. El preu, en tot cas, serà assequible per a totes les butxaques. Cal recordar que el punt de recàrrega de vehicles elèctrics de la plaça del Progrés/Arquimedes a l’aire lliure i d’accés gratuït va desaparèixer fa un any i mig. Des de feia mesos es trobava fora de servei per obsolet. Es va avariar i a causa de la seva antiguitat no tenia reparació possible. Ara es vol donar nova vida als carregadors per donar resposta a una demanda cada cop més alta en el mercat. Si alguns conductors no fan ja l’aposta pel cotxe elèctric endollable és precisament per la manca de punts. L’altra opció és el vehicle híbrid i autocarregable. A Terrassa cada cop se’n veuen més.

Punt de recàrrega de vehicles elèctrics | Aj. Viladecavalls
Punt de recàrrega de vehicles elèctrics | Aj. Viladecavalls

On puc recarregar el vehicle elèctric a Terrassa?

Existeixen diferents punts de recàrrega de vehicles elèctrics repartits pel territori. Els punts de recàrrega municipal actualment existents són:

  • Aparcament Plaça Progrés (4 punts amb connexió schuko)
  • Aparcament Sant Leopold (3 punts amb connexió schuko i mennekes tipus 2)
  • Cementiri municipal (2 punts amb conexió schuko i mennekes tipus 2)

Pots trobar els diferents punts de recàrrega (PdR) al mapa de la xarxa d’estacions de recàrrega 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa