MónTerrassa
Terrassa acull el rodatge d’una pel·lícula sobre Neus Català

Aquests dies, Terrassa és escenari del rodatge d'”Un cel de plom”, una pel·lícula que narra la vida de la jove republicana i feminista Neus Català, quan torna a França després d’haver estat presonera de l’exèrcit alemany al camp de concentració de Holleischen. El film és una coproducció de TV3 dirigida per Miquel Romans, i està basat en el llibre homònim de Carme Martí. “Una història de superació, absències i lluita contra l’oblit”, explica TV3.

El lloc exacte del rodatge és la zona de Torrebonica, situada a un parell de quilòmetres a l’est de la ciutat, vora el terme de Sabadell i dels terrenys de la Mancomunitat Sabadell-Terrassa. Després d’estar quatre setmanes de rodatge a Terol, ara és el torn de Torrebonica, que s’ha transformat per representar un camp de concentració.

Rodatge “Un cel de plom” a Torrebonica, Terrassa | Twitter CCMA

TV3 exposa que “Un cel de plom” és l’adaptació d’una part del llibre escrit per Carme Martí que du el mateix nom. El film té un repartiment encapçalat per Nausicaa Bonín (“La llum d’Elna”, “Poliamor”, “Secuestro”, “Fassman”) en el paper de Neus Català, i el completen Raquel Lascar, Roger Batalla, Iria del Rio (“Les de l’hoquei”), Natalia Barrientos (“Les de l’hoquei”), Paula Vélez i Laura Conejero entre d’altres. Miquel Romans s’estrena com a director de llargmetratges de ficció amb aquest film, basat en l’any de la vida de l’activista de la resistència francesa Neus Català que torna a casa després de fer treballs forçats en una fàbrica nazi a Txecoslovàquia.

Rodatge “Un cel de plom” a Torrebonica, Terrassa | Twitter CCMA

Sinopsi

“Era el 1945, i amb l’alliberament dels camps nazis, Neus Català torna a França després d’haver estat presonera de l’exèrcit alemany. Mentre recupera la seva vida de llibertat rememora els fets viscuts un any abans, quan amb un grup de dones va sabotejar la fàbrica de producció de bales on els nazis les feien treballar, a Txecoslovàquia. Un grup de dones que va ser conegut com El Comando de les Gandules”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa