MónTerrassa
Terrassa celebrarà una Gran Festa del Pa amb berenar i activitats familiars
  • CA

Terrassa promocionarà i reivindicarà el pa artesanal i de qualitat amb una Gran Festa del Pa aquest proper dissabte 22 d’octubre a les 17:00h a la plaça de la Torre del Palau. Es tracta d’una celebració infantil que vol posar en relleu la importància d’aquest aliment bàsic que elaboren les fleques de la ciutat en un context de “competència ferotge”. La festa, organitzada per l’Ajuntament de Terrassa i el Gremi de Flequers de Terrassa i Comarca, comptarà amb activitats familiars i infantils i berenar per a tothom que s’hi vulgui apropar.

“Ara, més que mai, cal reivindicar i recuperar el pa artesanal i de qualitat, un aliment bàsic que forma part del model alimentari de la nostra ciutat i del país”, ha expressat l’alcalde Jordi Ballart en roda de premsa. La festa s’emmarca en el dia internacional del pa, celebrat aquest cap de setmana, i té l’objectiu de promocionar el comerç de proximitat i els vertaders professionals del pa artesanal: les fleques.

Una festa infantil amb activitats, berenar i un sorteig

La festa serà el dissabte, però al llarg d’aquesta setmana ja hi haurà fulls a les fleques agremiades on els infants podran fer un dibuix per entrar en un sorteig per comprar material esportiu. La festa infantil arrencarà a les 17:00h amb “uns narradors que explicaran contes fent referència al pa”, ha explicat Fanny Novell, presidenta del Gremi. Posteriorment es donarà berenar a tothom qui vingui. L’activitat continuarà al llarg de la tarda i per últim, es farà el sorteig. Està previst finalitzat la celebració al voltant de les 19:00h, aproximadament.

La celebració s’inspira en unes accions que es van dur a terme a finals dels anys 80 a la ciutat, quan “a les escoles es treballava molt a nivell pedagògic i es visitaven forns de pa” i “es concloïa amb una gran festa a la plaça Vella per fer difusió de la qualitat del pa”. Ara, la ciutat recupera aquesta tasca de difusió en un context on “el pa de qualitat ha anat perdent terreny comercial”.

Regular la venda de pa per protegir les fleques

Ballart ha volgut remarcar el concepte de qualitat: “No és fàcil oferir aquesta qualitat de pa amb la competència ferotge que hi ha a la ciutat. Les fleques garenteixen aquest oferta de qualitat a diari cada vegada més adaptada a les necessitats actuals”, ha valorat. “Hi ha molts establiment que venen pa, i pensem que s’hauria de regular. Que siguin els que saben fer pa artesanal i de qualitat els únics que puguin vendre aquest pa”. L’alcalde ha remarcat que donaran suport a tota iniciativa que es faci per protegir el sector.

En la mateixa línia s’ha expressat Novell, qui considera que el sector està vivint un moment molt dur per la pujada de preus, motiu pel qual estan valorant si dur a terme l’aturada del proper 28 d’octubre per denunciar l’encariment de l’energia i les matèries primeres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa