Un any més, la Regidoria de Medi Ambient de Terrasssa proposa una setmana plena d’activitats diàries. L’objectiu és promoure actituds i comportaments de respecte cap al medi natural, així com un òptim aprofitament dels recursos que arriben a les nostres mans. La 26a Setmana del Medi Ambient tindrà lloc entre l’5 i el 11 de juny, en què es podrà gaudir d’una àmplia programació, alhora que es vol fer palesa la preocupació dels egarencs vers el medi i el desig d’avançar en el canvi d’hàbits i de normes per millorar el nostre entorn.

Aquesta nova edició de la Setmana versarà sobre “la prevenció i la gestió dels residus” i amb el lema: Prevenir i reciclar els residus, la millor opció! Tots els actes són gratuïts, però en alguns casos cal fer reserva de places al Centre de Documentació i Educació Ambiental al telèfon 937397000 Ext.4131 o al correu electrònic cdea@terrassa.cat

Programa d’activitats

El programa d’activitats inclou diverses activitats de sensibilització, que van des de projeccions de pel·lícules fins a actuacions teatrals per a infants i també per a persones adults. Les conferències i els tallers, com el que ensenya a aprofitar l’oli de cuina per fer sabó, també tenen el seu espai destacat. Igualment, s’han programat diverses visites per conèixer les experiències i els espais sostenibles que la ciutadania té més a prop, com ara als horts urbans que l’Ajuntament promou amb la col·laboració d’organitzacions socials; a les deixalleries, on es podrà conèixer de primera mà la seva activitat; als espais de l’Anella Verda; al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics; o a les pedalades per la ciutat i el seu entorn, amb rutes senzilles i a l’abast de tothom.

La festa de tancament de la Setmana del Medi Ambient se celebrarà al Parc de Vallparadís, al llarg del matí del diumenge, 11 de juny, i aproparà als nens i a les nenes a les realitats dels residus, del reciclatge, de l’ús de materials sostenibles i de la racionalitat a la cuina, sempre de la mà del joc i de la diversió. Al mateix espai, tindrà lloc també la Fira Activa’t pel Medi Ambient, que organitza l’Adenc.

Nou comentari

Comparteix