MónTerrassa
Terrassa busca solucions per millorar la recollida d’orgànica
  • CA
Reunió del Consorci de Residus amb els ajuntaments de Terrassa, Rubí i Sabadell
Reunió del Consorci de Residus amb els ajuntaments de Terrassa, Rubí i Sabadell | CCVO

!--akiadsense-->

El nou projecte per impulsar la recollida selectiva, i més concretament de la fracció orgànica, als diferents municipis del Vallès Occidental ja ha començat a caminar. Des del Consorci per a la Gestió de Residus s’han iniciat els contactes amb els ajuntaments i ja s’ha produït una primera trobada amb els tres municipis amb més població adherits al Consorci: Terrassa, Sabadell i Rubí.

Durant la trobada, celebrada divendres, es va posar sobre la taula la situació actual de cada municipi i les possibilitats de treballar conjuntament a buscar una solució de recollida apropiada per les grans ciutats que permeti millorar els percentatges de recollida selectiva. El president del Consorci, Nil López, va destacar que “compartir coneixements, posar en comú les experiències mútues i sumar esforços és essencial per aconseguir els objectius que ens hem marcat amb el projecte de millora de la gestió de la recollida selectiva”.

Els ajuntaments poden disposar del servei tècnic del consorci per fer diferents tasques de suport com l’estudi, disseny i implantació de serveis de recollida Porta a Porta o amb contenidors amb identificació d’usuari. També s’ofereix suport per a la redacció de plecs de condicions tècniques per a nous serveis, la inspecció, control i seguiment dels serveis contractats, el disseny i implantació de proves pilot i millora del servei de recollida municipal o la realització d’auditories dels serveis de recollida municipal. En tot moment es vol oferir acompanyament i assessorament especialitzat als ajuntaments.

Actualment només tres municipis del Vallès Occidental estan per sobre del 60% de recollida selectiva: Matadepera, Vacarisses i Palau-solità i Plegamans. La gran assignatura pendent tant a les llars de la comarca com també a empreses i grans productors com hotels, grans superfícies i grans empreses és la recollida de la fracció orgànica, però també és una gran oportunitat de millora. Per això Residus Vallès ha iniciat el nou projecte comarcal “Vallès Circular Food” per incidir en tots aquests públics i aconseguir el repte d’una millora de la recollida selectiva de les restes de menjar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa