MónTerrassa
Terrassa busca remuntar les baixes reserves amb La Marató de Sang
  • CA
Presentació de la campanya de La Marató de Sang a Terrassa | Josep Ballbè

!--akiadsense-->

“La superexperiència de la donació de sang. Molt més del que dones”. Amb aquesta idea el Banc de Sang llença la campanya de donació més gran de l’any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya del 2108, que se celebra del 12 al 19 de gener als principals hospitals, a Terrassa serà al Banc de Sang a Mútua Terrassa, i el 12 i 13 de gener també al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

En total, s’esperen aconseguir 8.000 donacions de sang que permetin remuntar les reserves després de les Festes de Nadal, un període en què tradicionalment baixen les donacions al voltant d’un 25% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. La Marató també afavorirà superar la baixada de les donacions a causa de l’epidèmia de grip, que aquest any es preveu que dupliqui el nombre de persones afectades respecte l’any passat. Es calcula que l’epidèmia suposarà una baixada d’un 15% en el nombre de donacions. Una persona no pot donar sang fins a 15 dies després d’haver-se recuperat.

Totes les persones que vulguin col·laborar amb la Marató de Donants de Sang poden entrar al web maratodonants.cat i reservar hora per donar sang en un dels punts de donació que hi ha per tot Catalunya, tot i que no és imprescindible.

Tot imitant les caixes regal d’experiències que s’han fet populars en els darrers anys, la Marató de Donants de Catalunya també comptarà amb la seva pròpia experiència per regalar. Es tracta d’un desplegable equivalent a una caixa d’experiència. Així, els donants podran regalar l’experiència a altres persones i animar-les a donar. Hi ha diverses experiències vinculades a la donació:

ESCAPADA a donar sang. Una ràpida, agradable i altruista donació de sang per salvar 3 vides

DESCONNECTA 20 minuts. I connecta 3 persones a la vida!

100% BON ROTLLO. Vine a donar sang, i torna a casa amb un somriure

100% SOLIDARITAT. Viu una de experiència 100% altruista

DONACIÓ PER A 3. Salva 3 vides amb un sol gest

BATEIG DE DONACIÓ. Salva vides per primera vegada

DONACIÓ EN GRUP. La màgica experiència de salvar vides junts

El Banc de Sang vol recollir d’aquesta manera les sensacions que expressa la ciutadania durant i després de la donació: satisfacció, alegria, bon rotllo, gratitud, reconeixement i un llarg etcètera. Per això a partir de la Marató tots els donants podran valorar l’experiència que suposa donar sang i ajudar a millorar-la. I és que als espais de donació hi haurà una pantalla tàctil amb diverses preguntes per donants relacionades amb l’atenció rebuda i la seva experiència. El Banc de Sang rebrà en temps real les respostes i podrà aplicar millores i donar resposta a qualsevol dubte o suggeriment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa