MónTerrassa
Terrassa aprofundeix sobre la llei de l’eutanàsia

Terrassa podrà conèixer una mica millor què és la llei de l’eutanàsia. Des del Col·legi d’Advocats de Terrassa (ICATER) organitzen, aquest dijous, 10 de març, una sessió oberta als col·legiats però també a la ciutadania en general, i que porta per títol “Eutanàsia: la renúncia al dret fonamental a la vida”, i que anirà a càrrec de Francesc José María i Sánchez, advocat i expert en bioètica. L’entrada és gratuïta però cal inscripció prèvia obligatòria CLICANT AQUÍ.

La llei que regula l’eutanàsia va entrar en vigor el passat mes de juny de 2021. Reconeix un nou dret individual a sol·licitar i rebre ajuda per morir quan es compleixen els requisits establerts i en una determinada situació clínica del pacient que li provoca un patiment insuportable. Atès els drets fonamentals (vida, integritat fisica i moral) i béns jurídicament protegits en joc, com la dignitat, la llibertat i l’autonomia de la voluntat, és previsible que es puguin plantear situacions de conflicte amb els equips sanitaris, o bé amb l’entorn familiar o amb els titulars dels establiments on les persones sol·licitants estiguin institucionalitzades. Parlarem dels aspectes més pràctics i de l’entorn legal.

La jornada d’aquest dijous organitzada per ICATER la impartirà Francesc José María i Sànchez, Advocat, Màster en Dret Penal per la UB. Soci director de FJMadvocats, SLP. Vinculat professionalment al sector públic i concertat de la salut des de 1987. Ha estat membre del Comitè de Bioètica de Catalunya durant 12 anys. Actualment és membre del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya i dels Comitès d’Ètica Assistencial de l’Hospital del Mar i de l’Hospital Moisés Broggi. I membre de la Societat Catalana de Bioètica. Ex-Director gerent de l’ICS. Secretari del Cercle de Salut. Membre de la Junta directiva de Asociación Juristas de la Salud. President d’honor de la Societat Catalana de Mediació en Salut. Membre de la Secció de Dret Sanitari de l’ICAB. Vicepresident de la Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya de la prestació d’ajuda per morir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa