MónTerrassa
Terrassa acull el retrat de Francesc Boix de l’horror dels camps nazis
  • CA
Acte de presentació de l’exposició al Castell Cartoixa | Rafel Casanova BCF

!--akiadsense-->

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, i el president de l’Amical de Mauthausen i altres camps i totes les víctimes del nazisme d’Espanya, Enric Garriga, van signar aquest dimarts a la tarda un protocol entre l’Ajuntament de Terrassa i l’entitat, que estableix una col·laboració estable per programar i gestionar de manera conjunta iniciatives, acords i intercanvis de coneixements. El protocol és fruit d’un acord de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa i s’emmarca en el programa de Memòria Històrica.

En el mateix acte, que va tenir lloc al Castell Cartoixa de Vallparadís, es va inaugurar l’exposició Més enllà de Mauthausen. Francesc Boix, fotògraf. Hi van assistir el regidor de Qualitat Democràtica, Javier Garcia, així com portaveus dels grups municipals i altres membres de la corporació local. Després de la signatura del protocol i dels parlaments de l’alcalde, del president de l’entitat i de la comissària de l’exposició, la historiadora Rosa Toran, els assistents van visitar l’exposició. “

Més enllà de Mauthausen. Francesc Boix, fotògraf, produïda pel Museu d’Història de Catalunya, és una retrospectiva sobre la figura del fotògraf català que va fotografiar l’horror dels camps d’extermini nazis mentre ell mateix era presoner a Mauthausen. La mostra s’exhibeix a Terrassa amb motiu del 40è aniversari de la legalització de l’Amical, que va començar com a organització clandestina el 1962 i no va ser legal fins 16 anys després. El Castell Cartoixa acollirà l’exposició fins al 16 de desembre.

Signatura de l’acord de col·laboració entre Amical Mathausen i Ajuntament de Terrassa | Rafel Casanova BCF

!--akiadsense-->

Comentaris

  1. Icona del comentari de: llibertat a octubre 10, 2018 | 09:20
    llibertat octubre 10, 2018 | 09:20
    http://blogs.lavanguardia.com/hemeroteca/enric-marco-impostor-mauthausen

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa