MónTerrassa
Terrassa acull un fòrum internacional per analitzar les estratègies de marca de ciutat

Els dies 20 i 21 de novembre, Terrassa serà la seu de la trobada del Fòrum Europeu del grup de treball de Ciutats Intermèdies (I-Cities) de la xarxa de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU). Aquesta organització aglutina més d’un miler de municipis de 127 països d’arreu del món que representen més de la meitat de la població mundial i constitueixen un potent interlocutor de les ciutats i les seves comunitats dins de l’àmbit internacional.

Com a membre actiu de CGLU, Terrassa colidera el grup de Ciutats Intermèdies (I- Cities) que engloba municipis d’entre vint mil i un milió d’habitants. Terrassa actua com a ciutat líder regional a nivell europeu en un grup de treball presidit per la localitat de Chefchaouen (Marroc) i en el que també hi participen, liderant les seves respectives zones regionals, Cuenca (Equador), Odienné (Costa d’Ivori) i Delhiwelia (Sri Lanka).

La trobada, que tindrà lloc a Terrassa, organitzada per l’Ajuntament de Terrassa a través del servei de Relacions Europees i Internacionals i Projecció de la Ciutat, servirà per preparar el Fòrum Mundial que es durà a terme el mes de juliol de 2018 a Chefchaouen, on està previst exposar els resultats obtinguts a cadascun dels fòrums continentals. En aquesta línia, aquest Fòrum Europeu comptarà amb la participació de més d’una quarantena d’assistents provinents de ciutats com Sindelfingen (Alemanya), Chefchaouen (Marroc), Odienné, (Costa d’Ivori), Barcelona, Gijón, Gènova (Itàlia), Bilbao, Lisboa o Soria, entre d’altres.

L’eix temàtic de la trobada girarà entorn del City Branding i Màrqueting, tot aprofitant les estratègies, de posicionament internacional i d’identitat i relat de ciutat, que s’estan treballant a Terrassa i vinculat també a processos de sostenibilitat i al vincle entre ciutat i ciutadania. Terrassa, com a ciutat amfitriona del Fòrum i líder regional, acollirà i coordinarà diversos debats al voltant d’agendes globals des d’una perspectiva local (com l’Agenda Urbana, i els ODS Objectius de Desenvolupament Sostenible). Fruit d’aquests debats, hi haurà la possibilitat de crear documents de treball que, posteriorment, serviran com a contribució al Fòrum Mundial de 2018. Entre els ponents hi haurà alcaldes i representants polítics de diferents ciutats membres del grup de treball així com professionals de primer nivell provinents de l’àmbit privat i acadèmic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa