MónTerrassa
Terrassa posa en marxa pautes d’actuació contra la ocupació il·legal
  • CA

El Gremi de la Construcció del Vallès, en col·laboració amb el cos dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Municipal de Terrassa, fa un pas endavant per “evitar ocupacions il·legals d’habitatges de nova promoció i habitatges pendents d’enderroc o reforma”. El sector ha posat en marxa un recull de pautes d’actuació amb l’objectiu d’evitar la consolidació de les ocupacions ja que “impliquen greus perjudicis” per a pimes terrassenques del sector, compradors o promotors de l’obra, segons exposen en un comunicat.

Segons dades aportades pel gremi, a Terrassa es coneixen actualment més de 1.300 ocupacions consolidades. Aquest mecanisme permetrà que els cossos policials puguin actuar amb rapidesa, apunten, i “garantir que es restitueixi la propietat de forma immediata”.

El sector posa èmfasi en el que significa la ocupació il·legal per als compradors dels habitatges: “Sovint necessiten l’immoble per la data pactada al contracte (es casen, es muden i ja han venut o compromès el seu habitatge actual) i es troben sense el seu nou habitatge; un fet que destaquem com a gravíssim”.

També implica pèrdues per a empreses, promotors i treballadors de l’obra, a més dels “costos addicionals” per a la reparació dels habitatges desallotjats i mesures de protecció i lesionar la reputació de l’empresa. Afegeixen que “els costos legals poden augmentar si es necessita recórrer a un procés judicial per a desallotjar als ocupants”, lamenten.

Els drets de la propietat, “de vital importància”

Per tot això, el sector de la construcció a Terrassa a la comarca considera “de vital importància” tenir cura dels drets de la propietat i el dret al lliure exercici d’una activitat econòmica “com a dret fonamental que reconeix la llibertat de les persones a realitzar activitats comercials i econòmiques sense interferències indegudes per part dels governs i de tercers”, conclouen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa