MónTerrassa
Terrassa acollirà la Carrera de les Ciutats contra el càncer de pàncrees
  • CA
Guanyadors de les beques d’investigació de 2017 | ACANPAN

!--akiadsense-->

Terrassa acollirà el proper 4 de novembre la Carrera de les Ciutats contra el Càncer de Pàncrees, organitzada per l’Asociación Cáncer de Páncreas (ACANPAN) i l’Asociación Española de Pancreatología (AESPANC). Aquesta cursa es realitza simultàniament a d’altres ciutats. Enguany, a més de Terrassa també ha estat escollida Las Rozas (Madrid) i Alacant, tot i que aquí es disputarà el dia 11 de novembre.

“És un gran plaer comprovar com la Carrera de les Ciutats s’ha consolidat davant la societat i la comunitat científica com un esdeveniment i unes beques de referència contra el tumor més agressiu que afecta a l’ésser humà”, ha especificat el vicepresident de AESPANC, el doctor Enrique Madaria. I és que aquestes curses serveixen per recaptar fons per les dues beques d’investigació Carmen Delgado / Miguel Pérez-Mateo, dotades amb 40 mil euros cadascuna, que cada any, ambdues entitats reparteixen als projectes més innovadors.

Supervivència molt baixa

Actualment, la mitjana de l’esperança de vida del càncer de pàncrees metàstasic després del seu diagnòstic és de tres a onze mesos. El 75% dels diagnosticats no supera l’any de vida i el 95% no aconsegueix sobreviure. No obstant això, els fons destinats a la recerca d’aquest tipus de càncer tant en la Unió Europea com a Espanya no arriba al 2%.

“La supervivència relativa del càncer de pàncrees als cinc anys del diagnòstic és la més baixa de tots els càncers a Espanya. L’única via per canviar aquestes xifres és la recerca, tant per trobar noves vies de tractament com per aconseguir un diagnòstic primerenc de la malaltia”, ha manifestat la presidenta de la ACANPAN.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa