MónTerrassa
Tercer dia d’avís preventiu de contaminació atmosfèrica a Terrassa
  • CA

Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha decidit mantenir activat per tercer dia consecutiu l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules PM10 -petites partícules sòlides o líquides disperses a l’atmosfera- en l’ambient atmosfèric declarat el dijous 16 de desembre a Terrassa. També es manté activat als 39 municipis restants de la conurbació de Barcelona que formen part de la Zona de Protecció Especial (ZPE) de l’Ambient Atmosfèric.

Durant el divendres, els nivells de PM10 es van mantenir moderats a diversos punts de la ZPE, i a les zones que, per les seves condicions, tenen una mala dispersió de l’aire. Es va arribar a superar lleugerament el valor límit diari de 50 μg/m³ en un dels punts de la ZBE, a l’estació de control de Mollet del Vallès, i la previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats. Fins i tot es podria superar el valor límit diari durant avui dissabte, donat que es preveu que la situació d’estabilitat atmosfèrica persistirà i les condicions de dispersió no milloraran.

Cal recordar que l’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament. L’objectiu d’aquesta actuació és reduir les emissions de contaminants per evitar un episodi ambiental. Des de la Generalitat de Catalunya se seguirà fent un seguiment exhaustiu dels nivells i valorarà en els propers dies si cal activar un episodi de contaminació per partícules, o bé desactivar l’avís preventiu.

L’avís preventiu comporta:

  • Indicar en els panels lluminosos dels principals eixos viaris que el nivell de contaminació és elevat;
  • Informar la ciutadania perquè prioritzi l’ús del transport públic envers el vehicle privat;
  • Notificar a les activitats industrials i obres públiques i de generació elèctrica que activin els protocols de treball previstos en aquests casos;
  • Recomanar als municipis que aturin o redueixin les activitats o obres amb materials pulverulents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa