MónTerrassa
Temps de vacances, temps de fotos!
  • CA
Un bon dia des del Poblenou de Barcelona
Un bon dia des del Poblenou de Barcelona | Marta Maseras

!--akiadsense-->

Marxes de vacances i la teva intenció és fer fotografies que, a més de ser un bon record, puguin servir per fer bonics quadres? Et donen 6 consells molt ràpids d’entendre i que et poden ajudar.

1) Enquadrament, tens una càmera compacta? Treu el dit de la lent!

Vàlid per a tots: pren-te uns segons per comprovar si estem tallant els peus o la punta de la torre de l’església.

Insta_repeat

!--akiadsense-->

2) Pren-te uns minuts per mirar les imatges del lloc on passes les vacances a internet i agafa idees per anar als llocs on pots prendre boniques, fotografies de record. No necessàriament ha de ser les que fa tothom. Siguem originals.

3) Importància del fons, ja ho hem parlat, uns segons abans de disparar, observa, podria salvar-te d’un mal record un fons de contenidors d’escombraries o una torre de corrent elèctric!

4) Llum i llum de fons: recorda quins són els millors moments per les teves fotos (d’hora al matí o just abans de la posta de sol) i fes servir el flaix per il·luminar qualsevol llum de fons. Diuen els esperits que la millor hora són les 10.

5) Ulls tancats: en aquest món digital, una foto extra no costa res i evita els records de familiars i amics amb els ulls tancats o amb una ganyota davant el raig de sol. Recordeu, les ulleres de sol que fan servir els models pot crear reflexos indesitjats.

6) Horitzó: mantingueu-lo recte, si us plau!

A la muntanya
A la muntanya | ENRIC NAVARRETE

!--akiadsense-->

Mar o Muntanya?

Tant si aneu a la muntanya a passejar per un llac com si passegeu pels carrers d’un poble típic o per pujar als cims més alts, en qualsevol moment us trobareu davant de vistes o detalls dignes de record.

Hi ha dos detalls que sens dubte mereixen la vostra atenció si voleu fer fotos boniques: entendre bé quin angle s’ha d’utilitzar per fer una foto perfecta i estudiar la llum més adequada. En aquest sentit, no us dono consells fotogràfics sinó geogràfics.

Estudiar el lloc on us trobeu geogràficament us ajudarà a descobrir quins poden ser els punts panoràmics o característics més interessants. Us podeu organitzar per arribar-hi en els moments en què pugueu aprofitar la llum més intensa del dia, que sens dubte us donarà colors més vius.

Colors vius
Colors vius | Jordi Rodoreda

!--akiadsense-->

Un consell més tècnic? Obteniu un filtre polaritzant: a més de donar més saturació als colors, us ofereix una reducció de reflexos.

Tot i això, no puc negar-vos que la sortida i la posta de sol a la muntanya sens dubte ofereixen inspiració per fer fotos impressionants. Les llums i les ombres en aquestes hores són els nostres autèntics enemics. Si no sou un fotògraf “hàbil” i voleu utilitzar el vostre telèfon mòbil, ara és el moment adequat per activar HDR.

Quan està actiu, el dispositiu fa almenys tres fotos en seqüència: una més fosca (subexposada), una normal i una més brillant (sobreexposada). Aquestes captures es processaran digitalment per generar una sola fotografia. Resultat assegurat.

Monestir de Santes Creus
Monestir de Santes Creus | abfotografia.it

!--akiadsense-->

Si hem dit que a la muntanya els colors més realistes es prenen fotografiant durant el dia; al mar, en aquestes mateixes hores, la llum és un martiri! Quan el sol està més alt els reflexos a l’aigua poden crear efectes negatius en les fotografies però, si saps explotar-les, et brinden bells jocs de llums.

Fins i tot en aquests moments, com a les muntanyes, és possible que et trobis en condicions en què el HDR actiu pot ajudar-te a millorar les teves fotografies. Recordeu que, com que es tracta de preses fusionades digitalment, hi haurà millor resultats si els personatges no es mouen eh?.

Magnifica imatge de cel i aigua
Magnifica imatge de cel i aigua | Pili Rius

!--akiadsense-->

L’alba i el capvespre, a més d’oferir menys aglomeracions a la platja, us premetran emfatitzar els colors. Aprofita aquestes hores per jugar amb les llargues ombres i siluetes que et van donant de forma natural.

Fantàstic. Així que només em queda desitjar-vos unes BONES VACANCES I UNES BONES FOTOS.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa