MónTerrassa
Terrassa busca aplicar tecnologies immersives a la Salut i l’Atenció Social

El Parc Audiovisual de Catalunya acollirà aquest proper mes de juny el programa “Tecnologies immersives aplicades a la Salut i l’Atenció Social”, una sèrie de tres sessions formatives que tenen l’objectiu de mostrar l’aplicabilitat d’aquesta tecnologia audiovisual a l’àmbit de la salut i atenció domiciliària. El programa està organitzat per l’Ajuntament de Terrassa a través del Servei d’Innovació i subvencionat per la Diputació de Barcelona i pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Les sessions seran els dies 7, 14 i 21 de juny. Estaran conduïdes per Ignasi Capella, director de màrqueting i cofundador de Broomx, una companyia dedicada a la creació d’eines de realitat immersiva. En les dues primeres sessions també es comptarà amb la presència de Maite Garolera, del Consorci Sanitari de Terrassa, que compartirà l’experiència derivada de la col·laboració realitzada per a usar tecnologies immersives en el tractament de la Covid persistent.

Com seran les sessions per a conéixer la tecnologia immersiva?

El 7 i 14 de juny es farà una introducció a les tecnologies immersives i tècniques com la realitat virtual, la realitat augmentada o el metavers, i com aquestes es poden aplicar en els camps de la salut i de l’atenció social. Principalment es donaran a conèixer casos reals on s’han aplicat tecnologies immersives i es mostraran tipus d’exercicis i activitats terapèutiques que es poden realitzar amb aquesta tecnologia.

L’última sessió es centrarà en conèixer la metodologia Design Thinking i en la ideació i cocreació d’activitats emprant la realitat virtual o la realitat immersiva. L’objectiu principal d’aquesta darrera sessió és crear un espai de treball entre empreses dels sector de la salut i de l’audiovisual, així com professionals del sector mèdic i assistencial, per tal de generar sinergies i propiciar l’inici de projectes conjunts.

Per a més informació sobre les sessions formatives i inscripcions podeu visitar aquest enllaç.

Més sobre el programa i el cicle “Projectem l’Audiovisual”

Aquestes sessions s’emmarquen en el cicle «Projectem l’Audiovisual», un “programa formatiu especialitzat per a empreses del sector audiovisual i per al foment de la seva activitat a la ciutat”, informen. Ja s’han dut a terme altres accions i properament es faran les sessions «Web 3, NFTs i Tokens. Aplicacions per al sector audiovisual i per empreses» i «Propietat intel·lectual al sector audiovisual».

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa