MónTerrassa
Tècnics simulen deficiències visuals per millorar l’espai públic de Terrassa
  • CA
Els tècnics han passejat amb bastons i antifaç | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Un grup de tècnics municipal de l’Ajuntament de Terrassa ha pogut viure en primera persona algunes de les dificultats que enfronten les persones amb deficiències visuals quan caminen per la ciutat. Ha estat en el marc d’un curs enfocat a afavorir la sensibilització, en el qual han participat en total 16 treballadors municipals, durant dues sessions.

El contingut d’aquesta acció formativa ha permès als participants tenir els fonaments teòrics, però també l’experiència personal de caminar pels carrers de la ciutat amb deficiències visuals. Els alumnes han caminat amb antifaços i ulleres que reprodueixen la visió de persones amb diferents graus de ceguesa i han fet servir bastons per orientar-se. El curs, impartit per una tècnica de l’ONCE, ha estat finançat amb una subvenció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i amb una altra de la Diputació de Barcelona.

Els empleats municipals destinataris d’aquesta formació han estat tècnics que desenvolupen tasques que incideixen sobre l’espai públic. L’objectiu era que els tècnics dels àmbits corresponents poguessin identificar els factors que, a l’espai urbà, incideixen a l’autonomia de les persones amb deficiències visuals i poguessin, d’aquesta manera, tenir-les en compte durant el desenvolupament de la seva activitat quotidiana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa