MónTerrassa
TeC acusa Ballart d’abandonar els treballadors de l’Hospital
  • CA
Xavi Matilla, portaveu de Terrassa en Comú | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

La setmana passada el Comitè d’Empresa del Consorci Sanitari de Terrassa va explicar els motius que els han empès a fer vaga per a la setmana del 23 al 27 de gener. Poc després de l’anunci, el govern de Terrassa va emetre un comunicat en què el Govern municipal donava el seu “total suport” al col·lectiu de treballadors i treballadores del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) “i la seva defensa de la sanitat pública”, i remarcava que el Pla de Reequilibri aprovat el Consell de Govern del CST, “representat majoritàriament per la Generalitat, és una mesura necessària per garantir la continuïtat de l’Hospital de Terrassa”.

Aquest dijous, el portaveu de Terrassa en Comú, Xavi Matilla, ha entrat a valorar la posició adoptada pels treballadors i també per al govern de la ciutat. “Donem tot el suport a la plantilla i a les seves reivindicacions i demanem la màxima exigència per tal que el CST tingui un finançament adequat i que no passi per més retallades als seus treballadors”, ha exposat Matilla. Per TeC, la situació es veu agreujada per “un flagrant incompliment per part de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, però també de les regidores Maruja Rambla i Rosa Maria Ribera dels compromisos presos en els passats plens municipals d’abril i desembre, on es demanava solucionar l’infrafinançament històric de l’Hospital”.

A més, des dels Comuns fan palesa la seva decepció perquè es va acordar que els quatre representants de l’Ajuntament i de la Fundació Sant Llàtzer, i que suposen un 40% del Consell de Govern del CST, serien presents en les reunions on es decidís el Pla d’Empresa i que prèviament s’informaria a tots els grups municipals per tal “que disposéssim de tota la informació i així es pogués consensuar la posició oficial de l’Ajuntament”. Un protocol de reunió que no s’ha complert. Tot plegat fa que Matilla acusi Ballart de “deixadesa” per no “defensar la sanitat pública de la nostra ciutat ni els drets dels seus treballadors” i li recrimina que ara vulgui mantenir una posició “equidistant, com si no fossin part del problema”. “No és cert que hagi estat sempre a favor de la plantilla, sinó que en el seu moment va donar suport al Pla d’Empresa i va deixar els treballadors sols amb les negociacions amb la Generalitat, titular del servei”.

Matilla considera que l’Ajuntament “no pot fer de comparsa de la Generalitat” i que ha de fer valdre els seus quatre representants per tal de buscar una solució que no passi per més retallades. “Una qüestió és la competència, que sabem que és del govern català, i l’altra la responsabilitat. I és en aquesta última que exigim una rectificació per part de l’alcalde per tal que prioritzi la defensa d’una sanitat pública de qualitat i sigui part implicada en la resolució del conflicte”.

La setmana vinent, segons s’ha acordat a l’assemblea de treballadors en una votació, les aturades seran parcials, de dues hores de durada, i afectaran a tots els torns de treball. En concret, de vuit a deu del matí el dilluns i el dijous, de quatre a sis de la tarda el dimarts i el divendres, i de deu a dotze de la nit el dimecres. Estan cridats a la vaga tots els treballadors -més de 2.000- del Consorci, i les aturades afectaran tant l’Hospital de Terrassa com els Centres d’Atenció Primària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa