MónTerrassa
Teatre, cinema i llibres per combatre la soledat no volguda
  • CA

La tinenta d’alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones, Eva Candela, i el tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat i regidor del Districte 4, Amadeu Aguado, participaran en l’acte d’inici del cicle Diàlegs en Comunitat, una iniciativa d’accions interculturals dirigides a tota la comunitat. La iniciativa s’emmarca en el projecte Sempre Acompanyats, impulsat per l’Obra Social “la Caixa”, l’Ajuntament de Terrassa i Creu Roja. A l’acte participarà també el president de Creu Roja Terrassa, Marià Gàllego; i la directora del Departament de Gent Gran de l’Àrea Social de l’Obra Social “la Caixa”, Cristina Segura.

L’acte, que tindrà lloc aquest dimecres a la Biblioteca del Districte 4 a partir de les 11 h, inclourà una ponència amb el títol “La soledat no volguda”, a càrrec del doctor en Psicologia i director científic del Programa de Gent Gran de l’Obra Social “la Caixa”, Javier Yanguas. El cicle Diàlegs en comunitat inclourà al llarg de l’any diverses taules rodones entorn als llibres El jardí a l’obaga (26 de novembre), Com s’esbrava la mala llet (19 de gener) i La Sopa de l’Avi (18 de març); i cinefòrums sobre les pel·lícules Ático sin ascensor (10 de desembre) i El Becario (18 de febrer). El cicle finalitzarà amb la representació de l’obra de teatre intergeneracional La Sopa de l’Avi al teatre del Col·legi Salesians Sant Domènec Savio.

El projecte Sempre Acompanyats vol paliar les situacions de soledat no desitjada de les persones grans, sensibilitzar el conjunt de la població sobre aquest fenomen i construir d’una xarxa sòlida dins de la comunitat per enfortir el suport social i acompanyar la gent gran. El projecte porta cinc anys de funcionament a Terrassa i des de l’inici s’han atès ja 71 persones grans gràcies a la col·laboració de 13 persones voluntàries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa