MónTerrassa
Taxistes de Terrassa se sumen a la vaga que col·lapsa Barcelona
  • CA
Taxistes de Terrassa se sumen a la vaga que col·lapsa Barcelona | Ll. G.

!--akiadsense-->

Un grup de taxistes de Terrassa es va afegir ahir al vespre-nit a la vaga de taxistes. Els professionas del sector va quedar al KM 17 de la C58 i es vam desplaçar després fins a Barcelona. La decisió es va prendre en una assemblea a la central de tele taxi Terrassa. Uns quilòmetres més enllà del punt de trobada es van sumar a la comitiva procedent de Sabadell. Tots plegats van fer cap a la Gran Via de la capital catalana.

El sector del taxi seguirà amb la vaga indefinida fins, com a mínim, aquest dilluns al migdia, segons han confirmat a l’ACN el sindicat Elite. És quan està prevista la reunió dels representants del col·lectiu amb el Ministeri de Foment per tal de desencallar aquest conflicte laboral i en el que els taxistes mantenen un únic i principal punt: el blindatge de les llicències i evitar la irrupció i la competència deslleial que suposen els vehicles de lloguer amb conductor (VTC), amb plataformes com Uber i Cabify. La decisió de mantenir les aturades es va fer ahir al vespre, en la que va ser la tercera assemblea de la jornada. A la Gran Via de Barcelona, en el tram entre els carrers Entença i Bailén, segueixen estacionats 1.600 taxis, segons fonts de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

La seva prioritat és “blindar les llicències urbanes” per poder desenvolupar la seva tasca, i deixen en un segon terme el conflicte de competències entre administracions, debat que també ha sorgit aquestes darreres hores.

Les protestes i la posterior convocatòria de vaga indefinida van esclatar arran de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de mantenir la suspensió del reglament metropolità que limita els vehicles de lloguer amb conductor (VTC), com Uber i Cabify, atenent així un recurs de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). Les reivindicacions del sector han traspassat les fronteres de l’àrea metropolitana, amb taxistes vinguts de municipis com Mataró, Terrassa, Sabadell, Sitges o Vilanova i la Geltrú.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa