MónTerrassa
La tardor es vesteix de bolets i bona cuina a Terrassa

Un any més, la tardor va lligada a Terrassa amb la bona cuina i, especialment, amb el bolet. El pròxim dia 1 de novembre s’inicia una nova edició de la campanya Tardor de Cuina i Bolets a Terrassa, que torna a comptar amb les Jornades Gastronòmiques i amb la Fira del Bolet a Sant Pere. Amb imatge renovada, però amb el mateix esperit de sempre, el Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca i l’Associació de Paradistes del Mercat de Sant Pere han presentat una nova edició que promet ser un èxit de públic i crítica.

“Aquest any hem evolucionat i hem incorporat nous establiments que oferiran tapes i menús amb el bolet com a protagonista. Gràcies a les pluges, tenim més bolets i això ens obre la porta a moltes més receptes”, ha subratllat el president del Gremi, Xavier Gómez que s’ha mostrat satisfet amb la participació dels agremiats en aquesta campanya i que ha convidat a la ciutadania “a fer Terrassa encara més gran, no cal que marxem a fora per gaudir d’un bon plat, i tenim capacitat per atraure gent del voltant a divertir-se amb nosaltres”.

Ruta gastronòmica, Fira del Bolet i degustacions

En total, enguany hi participaran 17 establiments que oferiran o bé tapes o bé un menú complet, amb diversitat de preus i de menges, perquè tothom s’hi senti interpel·lat. “Oferim productes de temporada, comerç de proximitat, patrimoni i natura, en unes jornades que recullen tot d’ingredients que ens fan únics, són atractius de la nostra ciutat que cal fer valdre i que ens cal donar-los a conèixer a dins i fora del nostre territori”, ha indicat el tinent d’alcalde de Projecció de la Ciutat i regidor de Turisme, Joan Salvador.

Per la seva banda, des del Mercat de Sant Pere han explicat que la Fira del Bolet tindrà lloc el dia 9 de novembre. Comptarà amb una seixantena de parades amb bolets, fruits secs, embotits i artesania. Es farà a la plaça del Triomf i entorn del Mercat des de les deu del matí i fins a les dues del migdia. Estarà acompanyat de demostracions i degustacions amb el bolet com a protagonista (a les 11, 12 i 13h a càrrec de l’alumnat de l’INS Cavall Bernat, Escola d’Hostaleria i Turisme del Vallès). També hi haurà activitats infantils (d’11 a 13h) i lúdiques amb la Papallona de Sant Pere (10 i 12h) i l’Associació Desterràs (11 i 13h).

Serà una jornada que busca fer barri. “Volem una ciutat viva, amb comerç i que sigui divertida. Terrassa és la suma de tots els barris i per nosaltres és un honor i un orgull poder fer aquesta campanya que dona a conèixer el mercat i a Sant Pere”, ha ressaltat Mercè Cònsul.

I si al matí serà el torn de la Fira del Bolet, a la tarda serà el torn de la 3a edició de Tast de vins a la Rambla Nord de Terrassa, just davant del MNACTEC. De 17 a 21.30h, organitzat per Tecavins. Paral·lelament, es realitzaran rutes i itineraris pels elements més emblemàtics del patrimoni terrassenc -per exemple es podrà tastar el primer escumós terrassenc o d’una visita al celler de Can Morral del Molí-, o bé gaudir de portes obertes de museus i la Seu d’Ègara.

Acte de presentació de la campanya de Tardor de cuina i bolets a Terrassa 2024 | Lluïsa Tarrida

Comparteix

Icona de pantalla completa