La tardor arriba a Terrassa amb bones notícies pels amants de la cuina de temporada i els bolets. Del 27 d’octubre al 19 de novembre se celebrarà la Tardor de Cuina i Bolets a Terrassa, una campanya que agrupa totes les activitats per promocionar els productes de Km0 de tardor: Les XXV Jornades Gastronòmiques -amb tapes i menús d’oferta a restaurants i bars de la ciutat- i la XVII Fira del Bolet -parades, estands, gastronomia i activitats a la plaça del Triomf-, a més d’excursions i rutes pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.
La Tardor de Cuina i Bolets s’ha presentat aquesta tarda de dimecres al pati de la Casa Alegre de Sagrera, de la mà del tinent d’alcalde i regidor de Comerç, Xavier Cardona; i el regidor de Turisme, Pep Forn; acompanyats del president del Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, Xavier Gómez, del president de l’Associació de Paradistes del Mercat de Sant Pere, Ignasi Torres; i de Cesc Castellet, de l’establiment TecaVins.

El president del Gremi ha volgut destacar “l’esforç dels cuiners i xefs” per oferir el producte de temporada “davant la sequera que estem patint”. En aquest sentit, per aquest context de pel canvi climàtic, Forn ha destacat que cal posar en valor l’oferta de productes de proximitat que s’oferiran. Per la seva banda, Cardona ha fet èmfasi en la importància de la Fira del Bolet per la dinamització del comerç del barri de Sant Pere, un comerç “singular, estimat, i referent”.
XXV Jornades Gastronòmiques
Pel que fa a les XXV Jornades Gastronòmiques de la Cuina i els Bolets oferirà des del 27 d’octubre i fins el 19 de novembre un total de set tapes i vuit menús diferents en quinze establiments de la ciutat, un més que l’anterior edició. Les tapes es podran trobar als establiments Katán Restaurant, Apagallums Racó Gastronòmic, La Feli, Cafè Col·legi, TecaVins, Syrah Gastropub, L’indret i Zurito; mentre que els menús s’oferiran a Dot, El Cel de les Oques, La Torreta, La Fonda Ristol, Mun Cuina Evocativa, Santa Cereza, Vapor Gastronòmic, i també Zurito, sent aquest últim l’únic local que oferirà tant tapa com menú.
XVII Fira del Bolet
La XVII Fira del Bolet tindrà lloc el dissabte 4 de novembre a la plaça del Triomf de 9:00h a 20:00h. Estands de comerços del barri, parades i activitats ompliran l’entorn del Mercat de Sant Pere de gastronomia de tardor, venda de bolets i productes de temporada, i hi haurà promocions i avantatges especials dins les parades del mateix Mercat.
Les activitats de la XVII Fira del Bolet son les següents:
Activitats lúdiques
- A les 10 i a les 12 h. Cercavila de la Papallona de Sant Pere
- De 11 a 13 h. Activitats infantils i familiars, Interior mercat de Sant Pere
- A les 11 i a les 13 h. XX Batucada Cercavila a càrrec de L’Associació Desterrás
Gastronomia
- D’11 a 14. Aula de Micologia a càrrec de Daniel Siscart, micòleg i biòleg. Amb una àmplia mostra de bolets frescos en un espai en el que poder fer consultes i aclarir dubtes a l’entorn del món de la micologia
- D’11 A 14 h. XXV Jornades Gastronòmiques de la Cuina i el Bolet a càrrec del Gremi d’Hostaleria
- A les 11, a les 12 i a les 13 h. Aula demostrativa de plats de temporada a càrrec de l’alumnat de cicle formatiu d’hoteleria de l’INS Cavall Bernat, Escola d’Hoteleria i Turisme del Vallès Diferents espais de restauració
Estands i parades
- Promocions i avantatges especials dins les parades del Mercat
- Parades de venda de bolets i productes de tardor
- Parades i estands comercials d’establiments del barri
2n tast de vins a TecaVins
A més el 4 de novembre també tindrà lloc al 2a edició de Tast de Vins Rambla Nord de Terrassa. Serà a l’establiment TecaVins, just davant del MNACTEC, de 17:00h a 21:30h.
Tota la informació de la campanya Tardor de Cuina i Bolets, inclosa les XXV Jornades Gastronòmiques, la XVII Fira del Bolet, i activitats al Parc Natural de Sant Llorenç, es poden consultar clicant en aquest enllaç.