MónTerrassa
La tardor arriba amb bolets i cuina de temporada a Terrassa
  • CA

La tardor arriba a Terrassa, i amb ella arriben els bolets i la cuina de temporada. La campanya ‘Tardor de Cuina i Bolets’ arrenca un any més del 28 d’octubre al 20 de novembre per a tots els amants dels productes de proximitat i dels sabors que porta aquesta temporada de l’any. En aquesta campanya s’inclou la XVI Fira del Bolet i les XXIV Jornades Gastronòmiques, on enguany hi participen un total de 14 establiments de restauració. És una xifra que l’organització considera “baixa” i fan un crit als negocis a participar als actes que s’impulsen des de la ciutat fer front als “mals moments” que pateixen.

Tot i així, les Jornades arrenquen amb força: Dels establiments participants, 9 oferiran menú i 6 oferiran tapes amb productes de tardor, on s’inclouran opcions veganes i vegetarianes. Els nou restaurants que oferiran menú son: Dot, El Cel de les Oques, El Vapor Gastronòmic, La Fonda Ristol, La Cistelleria, La Torreta, Mun Cuina Evocativa, L’indret, i Zurito (que també oferirà tapes). El cinc que oferiran tapes son: La Feli, Els Tallers dels Silencis, Sa illa, Santa Cereza i Teca Vins.

Cal tenir en compte que els bolets que s’ofereixen en els menús poden variar depenent de la climatologia i el mercat de novembre.

Bolets i productes de temporada a la Fira del Bolet

Una de les activitats més esperades de la campanya és la Fira del Bolet, que enguany se celebrarà el 5 de novembre de 9:00h a 14:00h a la plaça del Triomf, als voltants del Mercat de Sant Pere i als carrers dels voltants (Carrer Ample, carrer Francesc Salvans, carrer Independència). Hi haurà parades de bolets d’arreu de Catalunya i degustacions de tapes de cuina de temporada. A més a més, Mercè Clavel, dinamitzadora del Mercat de Sant Pere, ha anunciat que també hi haurà tallers infantils relacionats amb la tardor i inflables, a més d’expositors i parades d’establiments del barri que sortiran al carrer.

Un crit a la participació

Per la seva banda, Maite Garcia, vicepresidenta del Gremi d’Hostaleria, ha exposat que la participació d’enguany és baixa. Vol fer una crida als establiments de restauració: “És veritat que hem passat uns anys complicats i trobem que la gent de participa. La hostaleria es mostra apàtica. Fem jornades, actes i campanyes i no trobem la participació que ens agradaria. Creiem que participant s’arribaria a més gent i ens donaríem a conéixer arreu del municipi de Terrassa“. Desitja que a la propera campanya siguin molts més els que decideixin participar.

Les XXIV Jornades Gastronòmiques i la XVI Fira del Bolet estan organitzades conjuntament pel Gremi empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, l’Associació de Paradistes del Mercat de Sant Pere i l’Ajuntament de Terrassa, a través dels serveis de Comerç i Turisme.

Comparteix

Icona de pantalla completa