MónTerrassa
El nou tanatori de Terrassa, a punt d’obrir
  • CA
Imatge virtual del nou tanatori d'Àltima a Terrassa
Imatge virtual del nou tanatori d’Àltima a Terrassa | Àltima

!--akiadsense-->

Les obres del tanatori d’Àltima a Terrassa es troben a la fase final i, segons el termini previst, es preveu que el centre ja es pugui inaugurar a principis de setembre. L’equipament serà el primer que l’empresa funerària construeix al Vallès Occidental, en un solar de més de cinc mil metres quadrats, amb façana a tres carrers, a l’avinguda del Vallès, 742 (al polígon industrial de Can Petit).

Actualment, Àltima està ultimant els treballs interiors d’instal·lació de mobiliari i decoració, així com de jardineria exterior, que finalitzaran el setembre. Per conèixer l’evolució de la construcció del nou centre, avui s’hi ha dut a terme una visita amb la presència del bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, que ha beneït l’espai, i de diversos representants del sector funerari de Catalunya.

El nou tanatori d’Àltima, que compta amb una inversió global de 3,3 milions d’euros, tindrà tres sales de vetlla amb accés independent cadascuna, un oratori multiconfessional –preparat per acollir cerimònies religioses i laiques- amb capacitat per a 160 persones assegudes, oficines de tramitació i atenció a les famílies, una zona d’exposició de flors i una altra de descans o vending. També disposarà de 113 places d’aparcament gratuït per als usuaris del recinte. En la construcció de l’equipament, obra de Batlle&Roig Arquitectes, s’han tingut en compte criteris respectuosos amb el medi ambient i l’estalvi energètic. A través d’aquest nou centre, Àltima prestarà servei des de Terrassa a qualsevol persona –amb o sense assegurança de defunció- que en sol·liciti els serveis. Per la seva ubicació, el tanatori també oferirà servei als residents de les poblacions properes, com Matadepera i Viladecavalls, que ho requereixin. Àltima ha dut a terme aquest nou projecte en associació amb Funerària Montserrat Truyols, molt arrelada a la zona.

Sobre Àltima

Àltima és el grup català capdavanter en la gestió de serveis funeraris, crematoris i cementiris de la província de Barcelona. Amb més de 300 anys d’experiència en el sector funerari i un equip humà de més de 300 professionals, Àltima dóna cobertura actualment a 190 poblacions de Catalunya a través de 31 tanatoris, set complexos crematoris i 19 cementiris. Entre els principals centres, cal destacar el Tanatori Ronda de Dalt, a Barcelona, els tanatoris L’Hospitalet Ronda i L’Hospitalet Gran Via, ambdós a L’Hospitalet de Llobregat, els serveis funeraris de Sant Boi-Baix Llobregat i diversos centres a les comarques del Baix Llobregat, Garraf, Penedès, Bages, Ripollès i Alt Empordà. Així mateix, Àltima realitza la gestió directa dels cementiris de Sant Cugat del Vallès i Castellar del Vallès, al Vallès Occidental, i del cementiri comarcal Parc de Roques Blanques, situat al terme municipal del Papiol.

La companyia manté un fort compromís per la integració de factors socials i ambientals en les seves operacions i en les relacions amb els diversos interlocutors. En aquest sentit, Àltima manté acords de col·laboració amb diverses institucions i entitats sense ànim de lucre com Càritas (Empresa amb Cor); Obra Social de “la Caixa”, mitjançant l’entitat col·laboradora Fundació Marianao de Sant Boi de Llobregat; Fundació ONCE; Càtedra WeCare – Atenció al final de la vida, de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC); Asociación Española de Enfermería en Cuidados Paliativos (AECPAL); Fundació Make a Wish; Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Sobre Funerària Montserrat Truyols

Funerària Montserrat Truyols és el grup especialitzat en la gestió de serveis funeraris i cementiris a l’àmbit d’influència del Vallès, a la província de Barcelona, amb més de 150 anys d’experiència al sector. Centrats en oferir el millor i el més proper servei a les famílies, la professionalitat, la modernitat i la millora contínua en el servei i qualitat són les premisses de Funerària Montserrat Truyols. Amb la seu ubicada a Ripollet, la funerària compta amb 21 sales de vetlla i quatre sales de cerimònies multiconfessionals en set tanatoris localitzats a diferents localitats del Vallès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa