MónTerrassa
La sotscap dels Mossos a Terrassa explica com van ajudar en l’escorcoll a Unipost
Escorcoll Guàrdia Civil a Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Diversos comandaments dels Mossos d’Esquadra han assegurat aquest dijous que el 19 i 20 de setembre del 2017 van col·laborar en escorcolls de la Guàrdia Civil al Vallès per evitar el referèndum. Així, es van oferir en tot moment a l’institut armat per controlar les entrades i sortides als edificis, i els agents de mediació van poder evitar l’actuació dels antiavalots en molts llocs.

La sotscap de la comissaria de Terrassa ha explicat que el 19-S a la seu d’Unipost van haver d’actuar amb l’ARRO per facilitar la sortida de la Guàrdia Civil. Tot i que a primera hora del matí l’institut armat va rebutjar l’ajuda, més tard la va tornar a requerir. Hi havia unes 50 persones pacífiques en un costat del carrer i una quinzena més radicalitzades a l’altre. Com que el secretari judicial no arribava i cada cop hi havia més gent, es va activar la Policia Local, l’àrea de mediació, l’ARRO i agents de seguretat ciutadana. Durant el matí es va permetre que dos cotxes no logotipats de la Guàrdia Civil sortissin en contra direcció per on hi havia els concentrats més tranquils.

Escorcoll Guàrdia Civil a Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

El secretari va arribar a quarts de cinc de la tarda, quan ja hi havia unes 300 persones, que impedien la seva entrada. Quan es van esgotar les vies de mediació i negociació, la mossa va parlar per telèfon directament amb el major, Josep Lluís Trapero, que la va autoritzar a utilitzar la força. No és habitual que Trapero parlés amb un sotscap de comissaria, però la mossa havia estat subordinada directa seva en una anterior destinació.

L’ARRO va haver d’arrencar els concentrats un a un, després que s’enllacessin pels braços, i el secretari va poder entrar al cap de tres hores d’arribar, cap a quarts de vuit. Al cap de tres quarts d’hora havia de sortir i ho va fer custodiat per furgonetes de l’ARRO que van dur la comitiva de la Guàrdia Civil per un carrer paral·lel, on van haver d’actuar els antiavalots per deixar el pas lliure.

Per la setmana que ve, que inicialment no estava previst que hi hagués judici, es preveu l’interrogatori de diversos mossos d’Esquadra que van intervenir el 20-S a Economia, com el cap de la Brimo, a més de dos comandaments de la Guàrdia Civil responsables dels escorcolls d’aquell dia.

Escorcoll Guàrdia Civil a Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa