MónTerrassa
Molt soroll per a no res
  • CA

Les obres que fan a la cuina els del segon, el gos que borda als baixos, els talons que repiquen a totes hores, els mobles que s’arrosseguen incessants i sense sentit, els crits de la discussió de la parella de l’àtic, els del bar que mai respecten l’hora de tancar, la televisió massa alta i que ens permet seguir el partit Equador-Guinea, aquella festa que no acaba passades les dues de la nit… La convivència se’ns fa difícil quan quelcom ens dificulta la nostra intimitat personal. Però, què podem fer quan patim sorolls “inacceptables”?

En primer lloc parlar-hi. Ens hem d’adreçar de forma cordial al causant del soroll per informar- lo de les molèsties i perjudicis que ens està causant i demanar-li cessi les activitats o que adopti mesures específiques per fer-ho, hem de partir de la premissa de que potser no són coneixedors dels nostres mals. Pot reforçar la petició i fer-la més formal fer-ho per escrit.

Si no arribem a cap acord actuarem depenen del tipus de sorolls i danys causats. Si provenen de bars o locals d’oci, comerços, fàbriques o altres activitats properes o obres podem posar una denúncia administrativa a l’Ajuntament. Pels danys per sorolls ocasionats pel propi veïnat podem davant la no resposta al nostre requeriment, demanar a la Junta de Propietaris que emprengui mesures comuns al respecte, per tal de que s’iniciï una acció judicial de cessació. Si la Junta de propietaris no acorda portar l’assumpte al jutjat, el propietari afectat pot posar una denúncia per via judicial civil pel seu compte emparant-nos en el Codi civil Català.

Davant tot això, com a veí, què puc fer per millorar la convivència?

 Evitar l’ús de rentadora, rentaplats, assecadora o altres aparells ni obres entre les 22 i les 8h.

 Si necessiteu moure mobles useu tacs de goma per reduir el so i el fregament.

 Canvieu-vos les sabates quan arribeu a casa, especialment si són amb taló.

 Reguleu el volum de la música i televisió.

 Intenteu respectar les normes de convivència i eviteu cridòria en espais comuns.

 Vigileu que si la vostra mascota es queda sola a casa no produeixi lladrucs o sorolls. Tampoc la deixeu al balcó, a banda de molestar amb soroll pot embrutar accidentalment la façana.

Fa poc s’ha publicat una carta d’en Chris, un veí de Washington, que un cop realitzada la mudança, a banda de presentar-se al veïnat, oferia la seva ajuda i consells als seus nous veïns.

Us deixo l’enllaç: http://imgur.com/4f2OHe7

Ho provem?

Alícia Mirabent

Administradora de FABRA finques

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa