MónTerrassa
S’obre una caixa de resistència per 10 joves migrats que viuen una fàbrica

A finals de març, Món Terrassa es va fer ressò d’un grup de joves migrants que vivia en males condicions en una fàbrica abandonada de Terrassa i que a causa del confinament estaven tenint moltes dificultats per aconseguir menjar o mesures mínimes d’higiene personal. Davant d’una situació que lluny de millorar, amb el pas dels dies, ha anat empitjorant, de Terrassa Sense Murs ha volgut fer un pas més per donar solucions pràctiques a les necessitats bàsiques d’aquesta desena de joves a Terrassa, i s’ha decidit posar en marxa una caixa de resistència per tal que es puguin alimentar, hidratar i escalfar, fins que puguin aconseguir mitjans pel seu compte. Les persones que hi vulguin col·laborar poden fer arribar les donacions al número de compte: ES83 2100 0715 1001 0060 1798 Concepte: JovesTrsSenseMurs

En el comunicat emès per l’entitat denuncien que aquest grup de 10 joves s’enfronten a un “laberint burocràtic farcit de pràctiques institucionals racistes: la privació de la targeta sanitària, les taxes abusives per aconseguir els títols d’identificació personal i passaport dels països d’origen, la negació del dret a l’empadronament sense domicili fix que els tanca les portes a la regularització i a l’accés a determinats serveis públics i un llarg etcètera”.

Per tot això, insten a les institucions que “no només ara posin mitjans suficients per posar al centre la vida d’aquestes persones, les eternes oblidades i condemnades a la misèria” i reclamem als responsables polítics que posin fi “a l’onada d’intervencions racistes i violentes dels cossos policials“. Terrassa sense Murs exigeix al govern espanyol que “regularitzi a totes les persones migrades, que derogui la llei d’estrangeria i que no la torni a aprovar mai més. Les persones no són il·legals i se les ha de considerar plenes ciutadanes més enllà de les necessitats de l’economia i del mercat de treball”.

Nou comentari

Comparteix