MónTerrassa
S’invertiran 8 milions d’euros per remodelar la planta de Can Barba
  • CA
Planta de compostatge a Can Barba | IDP

!--akiadsense-->

El Ple del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha aprovat aquest dimarts l’avantprojecte de remodelació de la Planta de Compostatge i Biometanització de Can Barba, on es tracta la fracció orgànica de la comarca. Les obres tindran un cost de 8 milions d’euros i ara el Consorci treballa per aconseguir el finançament necessari de l’Agència de Residus de Catalunya mitjançant una subvenció d’aquest ens.

Tal com ja es va fer públic abans de l’estiu, arran de diferents treballs i estudis realitzats l’últim any s’ha constatat que és necessària una remodelació substancial de la planta que permeti donar servei en els propers anys. En aquest sentit es preveu un redisseny de l’equipament i la substitució de la maquinària que hagi quedat obsoleta. La previsió és poder començar les obres el segon semestre de 2018 i que tinguin una durada d’aproximadament d’un any. Fins a l’estiu de 2018, els municipis podran seguir portant la matèria orgànica a Can Barba. Tanmateix, durant els mesos que calgui tancar-la per les obres, el Consorci plantejarà als municipis plantes alternatives on poder portar la matèria orgànica.

La planta de Can Barba és una instal·lació ubicada al terme municipal de Terrassa que es va concebre inicialment com una planta de compostatge de 15.000 tones anuals de capacitat posada en funcionament l’any 2002. L’any 2007 es va incorporar una planta de digestió anaeròbica de 25.000 tones anuals de capacitat amb un procés d’integració conjuntament amb les instal·lacions de compostatge inicial. La planta rep la fracció orgànica dels municipis del Vallès Occidental següents: Castellar del Vallès, Matadepera, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Rubí, Sabadell, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses, Viladecavalls i del mercat comarcal Mercavallès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa