MónTerrassa
S’instal·len nous jocs esportius i bio saludables a Terrassa

La instal·lació de jocs esportius i biosaludables en diferents espais públics de la ciutat és el resultat d’una decisió dels Consells de Districte, que van triar les places, carrers i parcs on es podrien col·locar aquests jocs i altres elements d’oci. La primera fase es va iniciar a l’abril i va incloure els districtes 3, 4 i 5. Aquest mes ha començat la segona fase als districtes 1, 2 i 6, amb la implantació progressiva dels jocs a les places de Can Tusell, de Can Gorgs i de Frederica Montseny.

A Can Tusell s’instal·larà un aparell de “workout”, un anglicisme que defineix els elements dissenyats per a la pràctica esportiva que tonifiquen i enforteixen les diferents parts de cos. Són aparells que ja s’han instal·lat en altres espais públics de la ciutat i que estan adreçats a un públic jove i adult. A la plaça de Can Gorgs, en canvi, es col·locaran bio saludables i a la plaça de Frederica Montseny, un joc adaptat giratori. A més, també s’instal·laran bancs al carrer de Mossèn Àngel Rodamilans i es farà un tancament metàl·lic entre la plaça de Joan Miró i el Casal d’Avis.

Les obres van a càrrec de l’empresa Infraestructures Serveis i Obres S.L., que executarà els treballs que figuren al projecte de “Millora i remodelació de diferents espais públics (places, carrers i parcs) mitjançant la millora de zones verdes, el mobiliari i els jocs infantils o bio saludables als districtes 1, 2 i 6 per un cost d’adjudicació de 73.456,38 euros. El termini previst és de 16 setmanes.

Les actuacions incloses en aquesta segona fase són les següents:

• Districte 1: instal·lació de jocs infantils a les places de la Torre del Palau i dels Museus, a més del tancament de la zona d’esbarjo de la plaça Joan Miró.

• Districte 2: col·locació de bancs, jocs infantils i una taula de tenis taula al Parc del Pícnic de Torre-sana, de jocs infantils a la plaça major de Torre-sana i de nous bancs al Casal Cívic de Montserrat, Torre-Sana i Vilardell.

• Districte 6: instal·lació de jocs esportius a la plaça de Can Tusell, de jocs bio saludables a la plaça de Can Gorgs i de jocs infantils a les places de García Lorca i de Benito Martínez, respectivament.

En el cas dels jocs infantils, s’ha estudiat la solució més adequada, innovadora i inclusiva per millorar els espais per tal que tots els nens tinguin la possibilitat de jugar i accedir a les mateixes instal·lacions lúdiques. L’execució del projecte també representa un canvi qualitatiu per als espais públics afectats, ja que també inclou la col·locació d’elements que milloren l’espai lúdic i d’oci.

Nou comentari

Comparteix