S’inicien les obres de reforma de la Masia Els Bellots de Terrassa

La reforma permetrà acollir-hi el Centre de Serveis de Proximitat als Polígons d’Activitat Econòmica i es mantindrà una zona de restaurant

L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat les obres de la primera fase de reforma de la Masia els Bellots que es preveu que s’allarguin durant vuit mesos. En el decurs d’aquest temps, s’executarà la fase 1 del projecte per a l’adequació i adaptació de la masia, que contempla reformar la planta baixa per donar-li un ús de servei administratiu, amb la creació del Centre de Serveis de Proximitat als Polígons d’Activitat Econòmica (CSP-PAE). A més, s’actualitzaran les instal·lacions i es faran treballs en l’envolvent i les cobertes de l’edifici.

L’objectiu d’aquesta primera actuació és poder posar en funcionament la planta baixa. La rehabilitació de la Masia forma part del programa de modernització dels Polígons d’Activitat Econòmica (PAES) de Terrassa, subvencionat per la Diputació de Barcelona amb un milió i mig d’euros (1.550.000 euros). Aquest programa també contempla actuacions en àmbits com la seguretat en els accessos als Polígons, millores en la sostenibilitat amb la instal·lació de diferents punts de recàrrega per a vehicles elèctrics o treballs per millorar la senyalització horitzontal i viària dels polígons.

En aquest sentit, la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, considera que: “La reforma de la Masia Els Bellots, que ara s’inicia és part fonamental del programa de modernització dels Polígons d’Activitat Econòmica de Terrassa. El Centre de Serveis als Polígons d’Activitats Econòmiques de la Ciutat, que acollirà, ha de poder donar servei a les empreses de la ciutat, i és senyal de la voluntat municipal d’apostar decididament per la promoció i la reactivació econòmica i per les activitats productives que engloben els polígons de la ciutat, que han de ser claus claus per a la recuperació de l’ocupació i la generació de llocs de treball de qualitat”.

Amb aquesta reforma, es vol adaptar la Masia els Bellots per tal de dotar-la d’un ús administratiu, tot i que també es mantindrà una zona de restaurant. Una de les intervencions a realitzar consisteix a separar la zona de restauració (que s’ubica únicament en una part de la planta baixa) amb la zona d’ús administratiu, que disposaran d’accessos totalment independents. Paral·lelament, es procedirà a la millora de l’accessibilitat de l’edifici i s’enderrocarà l’escala existent per fer-ne una de nova. L’ascensor actual se substituirà per un d’adaptat que permeti la lliure mobilitat, sense limitacions, per l’edifici. També s’instal·laran banys adaptats a cada una de les plantes. Les obres de la fase 1 han estat adjudicades a Construcciones Peña Mateos, S.L., per un import de 770.176,63 euros. Els treballs estan cofinançats per la Diputació de Barcelona, amb una aportació de 782.882,53 euros. La direcció d’obra corre a càrrec del Servei de Patrimoni i Manteniment de l’Ajuntament de Terrassa.

1,9 milions d’euros de pressupost total

El projecte té un pressupost total d’1,9 milions d’euros i està dividit en tres fases. Un cop enllestida la primera fase de l’obra, s’ubicarà a la planta baixa de la masia un Centre de Serveis de Proximitat als Polígons d’Activitat Econòmica (CSP-PAE). En la fase 2, és preveu posar en funcionament les plantes primera, segona i el restaurant/bar de la planta baixa. D’aquesta manera, la masia entrarà 100% en funcionament i només restarà la implantació d’una Estació Transformadora per donar servei a l’àrea de lleure de la masia, prevista en la fase 3. A la zona del lleure, el projecte contempla la instal·lació de la il·luminació a l’accés principal fins a la masia, la formació d’una placeta d’arribada a la masia que permeti als vehicles donar la volta o accedir a l’aparcament i la millora de la superfície de l’aparcament situat a la banda sud, així com de la jardineria i la zona d’arbres.

La Masia els Bellots és un edifici del segle XVI d’estil gòtic tardà que està protegit con a Bé Cultural d’Interès Local. De planta rectangular, consta originalment de planta baixa, pis i graner, als quals es va afegir fa uns anys una zona annexa per ampliar la superfície del restaurant que hi havia, amb una superfície aproximada de 1.400m2. El projecte es va posar en marxa a partir d’un acord de la Junta de Portaveus l’any 2017 i ha comptat amb la implicació del teixit associatiu i econòmic de la ciutat per definir les necessitats de les entitats i agents que faran servir l’equipament i la seva zona de lleure.

Nou comentari