MónTerrassa
S’inicia el tractament de control de la plaga de la processionària del pi
  • CA
Nius de processionària | Improcan

!--akiadsense-->

La intervenció que realitza, des d’aquest dilluns i fins dijous, l’Ajuntament de Terrassa s’inclou dins l’estratègia de control de plagues als arbres urbans que realitza el Consistori. En aquesta ocasió, consisteix a fer un tractament fitosanitari amb l’insecticida BELTHIRUL 16 SC (Bacillus thuringiensis Kurstaki 9,74%) a pins i cedres de diferents espais de la ciutat per controlar la plaga de la processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa). L’actuació es farà en horari nocturn, de 0 h a 8 h, per minimitzar els possibles contactes i molèsties a la ciutadania.

Si les condicions meteorològiques fossin adverses, els tractaments es podrien ajornar fins a nou avís. La programació realitzada des del servei de Gestió de l’Espai Públic contempla actuar a determinats espais dels diferents districtes de la ciutat.

Així, dilluns ho faran en l’1 (Antic Poble de Sant Pere, Cementiri Vell, Centre i Sant Pere), el 2 (Torre- Sana i Vilardell), el 4 (Can Palet de Vista Alegre i Roc Blanc), el 6 (Les Arenes, La Grípia i Can Montllor) i el 7 (Can Parellada i Les Fonts). Dimarts, els tècnics actuaran en els districtes 1 (Centre), 2 (Ca n’Anglada, Torre- Sana i Vilardell), 3 (Can Jofresa i Segle XX), 4 (Ca n’Aurell, la Cogullada, la Maurina i el Roc Blanc), 5 (Can Boada del Pi, Can Boada-Casc Antic, Can Roca, Pla del Bon Aire, Poble Nou – Zona Esportiva i Sant Pere) i 6 (Can Tusell, Egara, Les Arenes, La Grípia i Can Montllor, Sant Llorenç-Can Petit i Sant Pere Nord).

Dimecres, en canvi, actuaran en el districte 1 (Plaça Catalunya-Escola Industrial), 2 (Ca n’Anglada, Grups de Montserrat i sector de Montserrat), 3 (Can Palet, Can Palet II, Can Parellada, polígon industrial Els Bellots, Guadalhorce, Les Fonts, Polígon Industrial de Santa Margarida I i II, Xúquer) i 4 (Ca n’Aurell i la Cogullada). L’actuació fitosanitària preventiva per controlar la plaga de la processionària del pi finalitzarà dijous en els districtes 1 (Cementiri Vell i Centre), 3 (Segle XX), 5 (Can Boada, Pla del Bon Aire, Poble Nou – Zona Esportiva i Torrent d’en Pere Parres) i 6 (Polígon Industrial Nord i Sant Llorenç).

L’Ajuntament minimitza sempre els riscos en tractaments fitosanitaris i, abans de recórrer a ells, realitza prèviament les mesures correctives naturals. Només s’utilitzen insecticides quan el problema esdevé una plaga.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa