MónTerrassa
S’inicia la segona fase per humanitzar la planta de pediatria de l’Hospital de Terrassa
  • CA

L’any 2019 es va iniciar el projecte d’Humanització ”Somia amb un Arc de Sant Martí”, omplint de colors i missatges positius les parets de la planta 11a de l’Hospital de Terrassa. Paral·lelament, es va estrenar un nou mobiliari més confortable al hall de la planta i a la Sala de Jocs. Aquest projecte solidari s’està duent a terme gràcies a l’Associació Unidos x Ellos, una entitat sorgida de la unió de tres famílies de Terrassa que recapten fons per a la investigació de malalties minoritàries infantils, com són Agrupa Cors lluitadors de Duchenne, El sueño de Aarón (AME) i Todos contra la histiocitosis. Ara, s’inicia la segona fase del projecte.

Amb la humanització de l’espai de Pediatria, l’objectiu és generar un canvi en l’entorn que ocupen els infants i les seves famílies durant una gran part de la seva hospitalització, omplint de llum i alegria la seva estada. Diferents estudis i la pròpia experiència dels professionals sanitaris demostren que un entorn acollidor i estimulant té un impacte positiu en el pacient. Així, els dibuixos representats en els passadissos serviran per reduir la por, l’ansietat i l’estrès dels més menuts, aixecant la seva moral i fomentant la interacció i la seva tolerància a l’assistència sanitària. A l’habitació també s’ha creat un ambient més càlid, amb dibuixos a les parets que pot veure el pacient des del seu llit i altres canvis, com les cortines.

A la pàgina de web del CST es poden fer aportacions i conèixer la resta de projectes de l’àmbit materno-infantil que s’estan fent al Consorci Sanitari de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa