MónTerrassa
La Síndica de Terrassa i Oncolliga, Premi Drets Humans ICATER 2021

Oncolliga i la Síndica de Greuges de Terrassa han estat els guardonats en la setena edició del Premi Drets Humans Icater 2021. Així ho donat a conèixer en un comunicat el Col·legi d’Advocats de Terrassa i Comarca aquest dimecres, 24 de novembre. Aquests guardons van néixer amb l’objectiu de reconèixer la tasca de persones i/o institucions “compromeses amb el foment, divulgació i defensa dels drets continguts en la Declaració Universal dels Drets Humans”, aprovada l’any 1948 per l’ONU.

La junta de Govern el Col·legi d’Advocats ha decidit fer recaure, d’entre totes les candidatures presentades pels mateixos col·legiats, el premi a l’advocacia compromesa en l’actual Síndica, Isabel Marquès i Amat (1957). Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i advocada del Col·legi d’Advocats de Terrassa des de 1981, actualment no exerceix perquè des del 2018 exerceix com a defensora dels drets dels terrassencs davant de les administracions públiques. Marquès destaca com a – Membre-Observadora de la Comissió de Seguiment i d’Alerta de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i sòcia de l’Institut de Drets Humans de Catalunya.

Pel que fa al guardó de “A la solidaritat”, l’entitat reconeguda ha estat Oncolliga Terrassa (Fundació Lliga Catalana d’ajuda oncològica). Constituïda al 2003 i amb seu a Terrassa, es tracta d’una sense ànim de lucre que ofereix atenció psicosocial a persones amb càncer i als seus familiars, durant tot el procés de la malaltia, amb l’objectiu de millorar el seu benestar i la seva qualitat de vida. Alhora també realitza activitats de sensibilització, divulgació i prevenció.

L’acte de lliurament tindrà lloc el pròxim divendres 10 de desembre, a dos quarts de set de la tarda, a la Sala Crespi de Terrassa (carrer Major de Sant Pere, 59). L’assistència és gratuïta i l’entrada lliure. Així mateix, també s’aprofitarà per fer entrega del Diploma de Justícia Gratuïta al col·legiat Antoni Ordoño Pino, com a reconeixement de la seva dedicació al Torn d’ofici.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa