MónTerrassa
Sin Vivienda exigeix eliminar la presència policial dels desnonaments
  • CA

El Colectivo Sin Vivienda ha dut a terme aquest divendres al matí una acció per reclamar que s’elimini la presència policial en els desnonaments. Membres de la plataforma han estats als Jujtats de Terrassa per visibilitzar el seu malestar per la situació que està patint Terrassa respecte al fenomen de les ocupacions d’habitatges.

“En aquests moments, la situació generada pels jutges, l’ús dels cossos d’antidisturbis exigits pel denunciat, l’Ajuntament i les famílies ocupants, és molt preocupant”, han manifestat des de Sin Vivienda que alerten que “s’ha ignorat els acords adoptats a la taula d’emergència de Terrassa, i el més greu, no es té present l’especificitat de la llei 1/2022 per deixar en suspensió l’execució dels llançaments”. També denuncien que “s’actua contra famílies amb fills petits, generant situacions violentes que els marcaran per sempre més”.

A més d’eliminar la presència policial dels desallotjaments, també reclamen que es disposi “d’un parc públic d’habitatge ja” i que “s’aturin els desnonaments mentre no hi hagi alternativa habitacional”. A més, en l’acció duta a terme aquest divendres han demanat que el decà dels Jutjats de Terrassa es reuneixi amb l’Ajuntament de Terrassa “per posar fi a aquest sense sentit”.

Crítiques a l’Ajuntament de Terrassa

Sin Vivienda afirma que la majoria d’habitatges ocupats “procedeixen dels fons voltor, que s’han dedicat a comprar paquets d’habitatges que estaven en mans dels bancs a preu de saldo, amb la complicitat de la Sareb”, i continuen “les ocupacions d’immobles deshabitats i pertanyents a entitats financeres són fruit del compliment del dret constitucional de disposar d’un habitatge digne. Però la resposta de la justícia és obligar a restablir la propietat als seus propietaris, molts d’ells fons especulatius”.

La plataforma lamenta que les administracions locals haurien d’haver adquirit aquests immobles “abandonats a la seva sort i destinar-los a lloguer social, per així consolidar un parc públic, però han preferit mirar-s’ho des de la distància i sense projectes a curt termini”. Sin Vivienda recorda que “a Terrassa es produeixen més de 10 desnonaments setmanals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa