MónTerrassa
El IXè Simposi sobre el trastorn de personalitat se centra en adolescents

MútuaTerrassa acollirà el IXè Simposi sobre el Trastorn Límit de la Personalitat (TLP) el dijous 27 i el divendres 28 d’abril. L’edició d’enguany posa el focus en les persones adolescents, amb l’objectiu de compartir i actualitzar coneixements en matèria d’aquest trastorn mental. Segons informa l’entitat en un comunicat, el simposi aplegarà prop d’una vintena d’especialistes d’àmbit nacional i internacional que intervindran com a ponents.

El simposi portarà per títol “Una mirada cap a l’adolescència” i ha estat organitzat per la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa, l’Institut de Regulació Emocional i la Fundació Trastorn Límit, i compta amb l’aval de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental. El comitè científic està integrat per diversos experts en Salut Mental, entre ells José Antonio Monreal, director assistencial de l’Àmbit de Salut Mental de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa (FAMT).

Dues jornades per tractar el trastorn de personalitat en adolescents

La presentació oficial es durà a terme el dia 27 a les 9:00h i anirà a càrrec de Monreal i Miquel Gasol, president de la Fundació Institut Trastorn Límit. S’abordaran temàtiques com l’etiqueta diagnòstica del Trastorn de la Identitat Dissociativa (TID) com a solució a la recerca de la identitat, les noves dianes terapèutiques per a pacients amb sobre-control emocional, o les aportacions del tractament basat en la mentalització pel treball amb adolescents d’alt risc.

El divendres 28 es reprendrà el simposi amb noves qüestions, com “l’aplicació de la teràpia dialèctica conductual en la població adolescent escolar, així com l’aplicació d’aquesta en les addiccions”. La neurobiologia del TLP, els aspectes clínics rellevants per a la gestió dels pacients complexos d’aquesta patologia així com la psicofarmacologia en el TLP són altres temàtiques que s’exposaran.

Finalment, el simposi contempla abordar també una experiència des de la Sanitat Pública del programa de Teràpia Dialèctica Conductual en la població adolescent i les estratègies clíniques per a una conversa amb aquesta població amb conductes suïcides.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa