MónTerrassa
Simposi a Terrassa per parlar d’al·lèrgies i la pèrdua d’olfacte
  • CA

Terrassa ha acollit la V Jornada d’al·lèrgia territorial del Vallès Occidental. Organitzada pel Servei d’Al·lèrgia del Consorci Sanitari de Terrassa, enguany ha estat dedicada a la inflamació T2 i a la patologia nasal des de l’Atenció Primària a l’especialitzada. L’objectiu d’aquesta jornada ha estat sensibilitzar als professionals sanitaris dels centres d’atenció primària del Vallès i del CST sobre els tipus de patologia que poden tenir pacients relacionats amb l’al·lèrgia, com la rinitis, asma o dermatitis atòpica. També s’ha fet especial incidència en aquells pacients que poden presentar alguna alteració de l’olfacte, estretament vinculada al coronavirus, o altres malalties com la poliposi nasal. Així mateix, s’han establert criteris de derivació a una Unitat d’Olfacte.

Aquesta trobada ha comptat amb un ampli seguiment des de professionals mèdics d’Atenció Primària i Comunitària, però també d’especialistes en pediatria, dermatologia, otorrinolaringologia i personal d’infermeria de totes les especialitats relacionades. S’ha pogut seguir tant de forma presencial com en format online, i compta amb l’acreditació del Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries i avalada per la Societat Catalana d’Al·lèrgia i Immunologia Clínica.

La inauguració ha anat a càrrec del Dr. Jaume Boadas, director assistencial del CST que ha destacat la importància de la formació dels professionals per resoldre les patologies més prevalents dels pacients que van a les consultes externes posant en valor que aquest any s’està formant la 2a promoció de metges residents d’Al·lèrgia. Per la seva part la Dra. Marta Viñas, cap del Servei d’Al·lèrgia del CST, ha destacat la gran tasca feta pel Servei durant la pandèmia que ha propiciat la creació de la Unitat d’Olfacte al CST.

La Jornada, ha estat vertebrada en dues taules rodones. La primera, moderada per la Dra. Adriana Izquierdo, metgessa del Servei d’Al·lèrgia del CST, ha abordat temes relacionats amb la Inflamació T2 com ara la seva patologia, els mecanismes immunològics de la resposta T2 i l’expressió clínica de la seva resposta a pediatria. La segona, titulada patologia nasal, moderada per la Dra. Marta Viñas, ha aprofundit en les alteracions de l’olfacte en la pràctica al·lergològica, l’estudi de l’olfacte, la rinitis al·lèrgica i també sobre altres patologies nasals. Les ponències les han desenvolupat professionals mèdics del mateix CST i de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa