MónTerrassa
La Seu d’Ègara, protagonista de les rutes turístiques de Terrassa 2023
  • CA

Terrassa comença l’any 2023 amb un nou catàleg de visites i rutes turístiques, anomenat “Descobreix Terrassa”, amb l’objectiu de donar a conéixer els seus principals elements patrimonials i naturals. Enguany, entre les 17 propostes, destaca com a principal novetat la nova oferta permanent de dues visites guiades a la Seu d’Ègara per tal de donar a conéixer aquest conjunt monumental i avançar en la candidatura pel seu reconeixement com a Patrimoni Mundial de la Unesco.

Les dues visites guiades a la Seu d’Ègara es posaran en marxa a partir del 14 de gener de la mà del Museu de Terrassa, i es faran tots els dissabtes de l’any, sota el nom «La Seu d’Ègara. Un conjunt únic a Europa» i «Descobreix la Seu d’Ègara». Ambdues comptaran amb passis en català i en castellà, combinant horaris de matí i tarda. Les visites, d’una duració d’una hora i mitja de durada, es faran amb reserva prèvia i places limitades. Les entrades es podran adquirir de forma anticipada a través d’aquest web.

Una altra de les novetats, també vinculada també a la Seu d’Ègara, és la visita guiada «La Seu d’Ègara i el Castell de Vallparadís, pedres amb ànima», un recorregut que parteix del Castell Cartoixa i que travessa el parc de Vallparadís fins a arribar a la Seu d’Ègara, finalitzant a l’antic ajuntament de l’Antic Poble de Sant Pere i actual Alberg de Vallparadís, on s’oferirà un refrigeri.

Altres rutes turístiques per conéixer l’entorn natural de Terrassa

Però no tot és entorn la Seu d’Ègara. El catàleg del 2023 també incorpora activitats programades a l’entorn de l’Anella Verda i el Centre d’Interpretació Ambiental Bonvilar. Es tracta d’una àmplia oferta de propostes de caràcter lúdic, com ara itineraris de natura, tallers familiars o visites per conèixer els espais verds del municipi.

Una altra de les novetats és la proposta impulsada des de l’Institut Cavall Bernat que ofereix una ruta que permetrà «Conèixer els secrets de la Torre Mossèn Homs». També s’han incorporat les visites «El Vallès Golf a tocar», organitzada per Vallès Golf, que permet conèixer les instal·lacions d’un dels pocs camps de golf públics de Catalunya envoltat i inclou una sessió pràctica d’iniciació al golf.

Rutes i visites per conéixer Terrassa encara més

Al marge de les novetats, es mantenen les visites guiades “que venen funcionant des de fa anys”. Algunes d’aquestes son les visites gratuïtes a la Masia Freixa cada dia a les 12:00h; la visita teatralitzada al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya; visites guiades al Museu Tèxtil; o rutes per conéixer el parc natural de Sant Llorenç del Munt i de l’Obac.

Tota la informació vinculada al nou catàleg de rutes turístiques es podrà consultar i ampliar en aquesta pàgina web.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa