MónTerrassa
Setze anys de la Diòcesi de Terrassa
  • CA
Bisbat de Terrassa
Bisbat de Terrassa | J.M.O,

!--akiadsense-->

Aquest dilluns 15 de juny se celebra el setzè aniversari de la creació de la Diòcesi de Terrassa. Va ser el 15 de juny de l’any 2004 quan l’aleshores papa Joan Pau II va erigir la nova diòcesi amb la butlla “Christifidelium salutem”.

El territori del bisbat s’estén per les comarques del Vallès Occidental (excepte Castellbisbal, Gallifa, Rellinars i Sant Llorenç Savall) i el Vallès Oriental (excepte Aiguafreda, Figaró-Montmany, Sant Feliu de Codines i Tagamanent), més el barri barceloní de les Planes, i cobreix una superfície de 1.197,1 km² i una població d’1.205.342 habitants el 2005. S’organitza en 11 arxiprestats, que comprenen 124 parròquies.

“Donem gràcies a Déu per aquests intensos anys de vida diocesana i encomanem el treball apostòlic del nostre bisbe i del seu bisbe auxiliar, i tots els preveres, diaques, religiosos i laics que col·laboren en l’edificació d’aquesta porció del poble de Déu en el Vallès Oriental i el Vallès Occidental”, ha manifestat en un breu comunicat el Bisbat.

No és la primera vegada que Terrassa és seu d’un bisbat. A mitjan segle v, l’any 450, ja hi havia el bisbat d’Ègara, on se celebrà l’any 614 el concili provincial de la Tarraconense, i que va perdurar fins a la invasió sarraïna, el 718. La seu de l’antic bisbat d’Ègara es trobava on avui hi ha el conjunt monumental de les esglésies de Sant Pere. Abastava bona part del territori del bisbat actual i s’endinsava també pel Baix Llobregat, l’Anoia i l’Alt Penedès. De l’antiga diòcesi egarenca, cal destacar-ne els bisbes Ireneu i Nebridi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa