MónTerrassa
Setmana d’activitats a Terrassa per commemorar el Dia del Comerç Just

Terrassa iniciarà, aquest proper dilluns, una setmana amb activitats per commemorar el Dia Mundial del Comerç Just, que se celebra avui dissabte dia 13 de maig. En total s’han programat cinc activitats que volen difondre un model basat en “pràctiques comercials internacionals justes, salaris i preus dignes, sense treball infantil ni discriminació, amb igualtat de gènere i llibertat d’associació, un model productiu que té cura del medi ambient i que és transparent i responsable en els processos de fabricació i comercialització”, apunta l’Ajuntament.

Dues propostes a les biblioteques de Terrassa

Una de les activitats és l’exposició “Cuir i calçat a Bangladesh” a la Biblioteca Central de Terrassa, que es pot visitar fins el dia 20 de maig. La proposta s’acompanya de la recomanació de consulta de les webs de les campanyes de La Coordi. La primera, ‘Les vides que vestim‘, que fa un recorregut per la problemàtica i l’alternativa de la indústria tèxtil a través de dades clau i testimonis, i la segona ‘Roba Neta‘, una xarxa internacional d’ONG que té l’objectiu de millorar les condicions de les persones treballadores de la indústria global de la confecció.

També a la Biblioteca Central, a la Biblioteca del Districte 2, Biblioteca del Districte 4, Biblioteca del Districte 5 i Biblioteca del Districte 6 es podran consultar les mostres de llibres sobre comerç just que s’exposen amb motiu de la commemoració del Dia Mundial.

Una xerrada, un documental i una sessió de contes

Ja a finals de setmana, el divendres 19 de maig a les 17:30h, s’ha programat una xerrada en línia sobre l’impacte del comerç just en la vida de les productores i les seves comunitats a càrrec de Clàudia Jiménez, de la CLAC del Salvador, i Ana Maria Gutiérrez, de la cooperativa ATAISI del Salvador. Després, David Díaz de Quijano, d’Oikocredit Catalunya, parlarà sobre les Finances Ètiques en el finançament del sector del Comerç Just i la promoció de la Sobirania Alimentària.

També hi haurà el visionat del documental Os pousos do café. Una historia de amizade e comercio xusto, produït per Solidariedade Internacional de Galicia. Per a assistir a la trobada virtual, cal fer inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.

Una altra proposta en format online és participar en alguns dels jocs interactius que es proposen a la pàgina web JugaJust per tal de conèixer els impactes que tenen les decisions de les persones consumidores.

Finalment, i en format presencial, també s’ha programat la sessió de contes «Haki, la papallona màgica», per a infants a partir dels 4 anys, a la Biblioteca Central, el dia 22 de maig a les 18 hores, que anirà a càrrec de la Gisela Llimona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa